23 Απρ 2015

Συνεχίζουν την επίσχεση οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Καντάνου

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Καντάνου διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή δεν έλαβαν καμία σχετική διαβεβαίωση.
Οπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, η επίσχεση έχει ξεκινήσει από τις 3 Απριλίου καθώς βρίσκονται ήδη «5 μήνες απλήρωτοι για πραγματοποιηθείσες εφημερίες εκ των οποίων 2 μήνες οφειλόμενοι από τη διοίκηση του Γ. Ν. Χανίων (χρωστούμενα Νοεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2014) και 3 μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2015) από τη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ.». Οι αγροτικοί γιατροί τονίζουν ότι καλούνται να “σηκώσουν” «δυσβάσταχτα τακτικά και έκτακτα οικονομικά βάρη καθώς και την πρόσθετη επιβάρυνση της μετακίνησης με ιδιωτικά οχήματα σε Περιφερειακά Ιατρεία που βρίσκονται σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από το αστικό κέντρο (τα Περιφερειακά Ιατρεία δεν παρέχουν χώρους διαμονής των ιατρών) και όλα αυτά μαζί με τις ήδη δραματικές μειώσεις στις μηνιαίες μας απολαβές και των μεγάλων φορολογικών εισφορών». Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, η έλλειψη προσωπικού (μία μόνιμη νοσηλεύτρια, έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου, απουσία φύλακα) καθώς και οι ελλείψεις σε φαρμακευτικό και τεχνικό εξοπλισμό «καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας δυσχεραίνοντας τη δουλειά των ιατρών και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών». Ακόμα σημειώνουν: «Μετά από συνεχείς πιέσεις από μεριάς μας προς τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ., τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς, κατορθώσαμε να μη μειωθεί ο αριθμός των εφημερευόντων ιατρών στο Κ.Υ. Καντάνου και να κατοχυρωθεί εφημερεύων ιατρός και για το Π.Ι. της Γαύδου παρά την αρχική πρόθεση της διοίκησης για μείωση των εφημερευόντων λόγω μείωσης των διαθέσιμων κονδυλίων, κάτι που θα καθιστούσε τουλάχιστον επισφαλή την εφημέρευση του Κ.Υ.».
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
Οι αγροτικοί ιατροί συναντήθηκαν στις 9 Απριλίου με τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ξανθό καθώς και τους διοικούντες της 7ης Υ.ΠΕ. που, όπως αναφέρουν, «γνωστοποιήσαμε τα αιτήματά μας δεν λάβαμε όμως καμία διαβεβαίωση για την καταβολή όλων των χρωστούμενων εφημεριών πέρα από την καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου του 2014 στα τέλη του Απριλίου. Επίσης δεν τέθηκε από μεριάς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, ούτε και υπήρξε καμία δέσμευση για την παροχή των απαραίτητων κονδυλίων που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας και θα ενισχύσουν το πρωτοβάθμιο σύστημα περίθαλψης».
Και καταλήγουν: «Συνεπώς αποφασίσαμε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας διεκδικώντας:
• Την άμεση αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων δεδουλευμένων εφημεριών μέχρι και τον Μάρτιο του 2015. Σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρωστούμενων εφημεριών και εξομάλυνση της διαδικασίας καταβολής από εδώ και πέρα.
• Να εγκριθούν όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες του 2015, να μην περικοπούν εφημερίες από τα προγράμματα και να επιστρέψει η ευθύνη της λειτουργίας των Κ.Υ. στα Νοσοκομεία.
• Ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Επαρκή στελέχωση του Κ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό.
• Ξεχωριστό κονδύλι για την κάλυψη του Π.Ι. της Γαύδου, ώστε η χρηματοδότηση για την ιατρική κάλυψη του νησιού να είναι ανεξάρτητη από το Κ.Υ. Καντάνου. Να δοθούν κίνητρα για την κάλυψη του νησιού από μόνιμο ιατρό.
• Δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητα περίθαλψη υγεία για όλους.
• Αναβάθμιση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας».
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα