28 Απρ 2015

Τα πλαστικά σκουπίδια σκότωσαν χελωνάκι στην παραλία του Ρεθύμνου

Απόρροια της ανθρώπινης αδιαφορίας και της αλόγιστης χρήσης πλαστικών, παρά τις επισημάνσεις χρόνων από τους αρμόδιους για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ήταν ένα μικρό χελωνάκι που βρέθηκε νεκρό από εθελοντές κατά τη διάρκεια του καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης Let’s do it Greece στην παραλία του Ρεθύμνου.

Το μικρό χελωνάκι «μπλέχτηκε στα υπολείμματα» της παρουσίας ορισμένων ασυνείδητων που αφήνουν πλαστικά και σκουπίδια στην παραλία, με αποτέλεσμα να πεθάνει, ενώ οι εθελοντές της δράσης απαθανάτισαν τη στιγμή που το βρήκαν σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραλία του Ρεθύμνου αποτελεί μια από τις «πολύτιμες» παραλίες της Ελλάδας όπου κάθε χρόνο γεννούν τα μικρά τους εκατοντάδες θαλάσσιες χειμώνες.

Στα πλαίσια αυτά έχει επισημανθεί πως χρίζει ιδιαίτερης προσοχής τόσο σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε σχέση με το θόρυβο και το έντονο φως που είναι απαγορευτικά για τη θαλάσσια χελώνα την περίοδο της ωοτοκίας τους, όσο και στους πολίτες που θα πρέπει να προστατεύουν τα σπάνια είδη και όχι να τα θανατώνουν εξαιτίας της αδιαφορίας και της έπαρσης που επιδεικνύουν.

goodnet

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα