23 Απρ 2015

Κανένα ίχνος ζωής του 48χρονου που αγνοείται στο Οροπέδιο Λασιθίου

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίστηκαν οι έρευνες για την ανεύρεση του Χριστόφορου Φαρσάρη από το Μέσα Λασίθι του Οροπεδίου Λασιθίου. Ο 48χρονος Λασιθιώτης έφυγε από σπίτι του στις 10 το πρωί της περασμένης Κυριακής κι από τότε αγνοούνται τα ίχνη του.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν, ο αγνοούμενος διέμενε με τον πατέρα του στο χωριό, ήταν ανύπαντρος και δεν είχε ενημερώσει κάποιον από τους οικείους ή τους γνωστούς του για τυχόν μετακίνησή του. Το μόνο στοιχείο που προκάλεσε ανησυχία και ξεκίνησαν οι έρευνες ήταν η εσωστρέφεια που είχε αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα και η σχετική απομόνωσή του, στοιχείο που οδήγησε και στην άμεση αναζήτησή του.

Έρευνες
Τη Δευτέρα ενεργοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνες μαζί με κλιμάκιο της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης. Σε πρώτο στάδιο σαρώθηκε η περιοχή γύρω από το Μέσα Λασίθι, ελέγχθηκαν τα πηγάδια της περιοχής και παράλληλα κινήθηκαν προς την περιοχή του Χαυγά και σε σημείο όπου μπορούσε να φτάσει μέχρι κι ένας καλός ορειβάτης, αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα ελέγχθηκαν τα μοναστήρια της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσουν αν κατέφυγε σε κάποιο από αυτά και με βάση κάθε διαθέσιμη πληροφορία επιχειρήθηκε να βρεθούν τα ίχνη του αγνοούμενου.
«Είναι μεγάλη η έκταση, αλλά την πρώτη μέρα κινηθήκαμε στα σημεία που μπορούσε να φτάσει και σήμερα συνεχίζει η ομάδα», επεσήμανε ο Αλέκος Χειρδάρης από την Ομάδα Διάσωσης που συμμετείχε στην επιχείρηση.
Την Τετάρτη ενεργοποιήθηκε επιπλέον και η ΕΜΑΚ μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να βοηθήσει στο έργο της αναζήτησης.
«Περίπου 30 άτομα από το χωριό, οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης, η αστυνομία και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος συνεχίζουν την αναζήτηση. Είμαστε σε συνεχή επαφή και με το Δήμο της περιοχής, όλοι συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε και ελπίζουμε για μια θετική έκβαση», τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης.
Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης πολλά μέλη από το τμήμα Σαμαρειτών Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Ηρακλείου.

Μεγάλη έκταση της έρευνας
Η αναζήτηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού η έκταση του κάμπου είναι πολύ μεγάλη, αλλά παράλληλα και η ορεινή περιοχή έχει πολλά περάσματα και το σκανάρισμα της περιοχής δε θεωρείται εύκολο. Ωστόσο οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά και γύρω από το χωριό και ειδικά σε πηγάδια και χώρους που θα μπορούσαν να εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή του αγνοούμενου.
Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα