29 Μαΐ 2015

Χαμός στα social media με τον Πορτοκάλογλου και το τραγούδι του για την κρίση

«Νικητές και νικημένοι όλοι χάσαμε μαζί» τραγουδάει ο γνωστός ερμηνευτής και οι αντιδράσεις στα social media χτυπούν τιλτ. Το κομμάτι «Θα περάσει κι αυτό», έχει έντονη πολιτική χροιά, παρά ταύτα δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε μια... υπερβολή σε όλες αυτές τις αντιδράσεις!

Αυτό είναι το κομμάτι που προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια, κυρίως για το τεράστιχο «Είναι η πόλη μου καμένη - ειν' η χώρα μου μισή - νικητές και νικημένοι - όλοι χάσαμε μαζί», με πολλούς να τους θυμίζει αυτή η φράση πολιτικούς όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τριτάτα όπως «Μαζί τα φάγαμε». Άλλοι θεωρούν ότι τέτοιου είδους κριτική για ένα τραγούδι θα οδηγήσει σε λογοκρισία.

Άκου το κομμάτι:





Τι διαβάσαμε στην ανάρτηση του τραγουδιού στο YouTube:

«Αφιερωμένο από καρδιάς σε όλους μας με την ευχή να θυμόμαστε πιο συχνά ότι και "εμείς" και οι "άλλοι" είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι...

Eίναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε παρορμητικά, σε μια εμπύρετη δημιουργική διαδικασία που δεν του επιτρέπει να περιμένει να ειπωθεί αργότερα αλλά ΤΩΡΑ. Αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή των αποφάσεων, των διλημμάτων, των αδιεξόδων και της αυτοκριτικής.

Θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ή ένα blog, ένα σύνολο από tweets, μια εξομολόγηση σε ένα φίλο. Έγινε τραγούδι και είναι ό,τι πιο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό μπορεί να συνοδεύσει την ελληνική πραγματικότητα του 2015» συνοδεύεται στην περιγραφή του τραγουδιού.»


Δες μερικά από τα σχόλια που συλλέξαμε στα social media:




















tff

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα