30 Ιουν 2015

Ηχηρό «όχι»: Συγκεντρώσεις ενάντια σε λιτότητα

Συγκεντρώσεις, υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών, που είναι το αντικείμενο του επικείμενου δημοψηφίσματος, πραγματοποιήσαν στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη, πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές, νεολαίοι, μεταξύ αυτών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, ζητώντας από το λαό να απορρίψει τα «τελεσίγραφα» και τις απαιτήσεις τους και να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας».  Τις συγκεντρώσεις χαιρέτισε με ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός.

«Όχι σε νέα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, διαγραφή του χρέους, οι ζωές μας, μας ανήκουν» κάποια από τα λόγια των διαδηλωτών, οι οποίοι μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους και κάλεσαν σε καταψήφιση της πρότασης των δανειστών στο δημοψήφισμα.

«Κοσμοπλημμύρα ενός πλειοψηφικού «όχι» την Κυριακή στο δημοψήφισμα» περιέγραψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος. «Ο ελληνικός λαός θα πει ένα μεγάλο «όχι» και ένα μεγάλο «ναι» σε μια καινούρια, προοδευτική Ελλάδα» τόνισε, προσθέτοντας πως ο λαός δεν δέχεται συμφωνίες-ληστείες και τελεσίγραφα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέτα Καββαδία, επισήμανε πως «λέμε «όχι» στην Ευρώπη της Αγοράς, της υποταγής και σε αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας».

«Στο Σύνταγμα ο λαός είπε ένα μεγάλο και ηχηρό «όχι» στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις απειλές από το εσωτερικό και το εξωτερικό, κι ένα μεγάλο «ναι» στη δημοκρατία, στην αξιοπρέπεια, στην λαϊκή κυριαρχία, στις αξίες που θεμελίωσαν τον νεότερο ευρωπαϊκό πολιτισμό», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών πραγματοποίησαν, στον Λευκό Πύργο, πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαίοι, ζητώντας από τον λαό να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας»

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα