30 Σεπ 2015

70 χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας στα Χανιά το 2015

Σαράντα πέντε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και 70.000 επιβάτες έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμή το λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά, ενώ αναμένονται ακόμα 15 αφίξεις τον Οκτώβριο και 5 τον Νοέμβριο, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων στα 65. 
Ο συνολικός τώρα αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας, που θα επισκεφτούν τα Χανιά μέχρι το τέλος της σεζόν, θα ξεπεράσει τις 150.000.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πλοίαρχο Αντώνη Μπουζάκη του υπερπολυτελούς κρουαζιεροπλοίου Celebrity Reflection της εταιρείας Celebrity Cruises,που κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Ο κ. Μπροκαλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι «διανύουμε μια πολύ καλή χρονιά στο χώρο της κρουαζιέρας, αν αναλογιστούμε ότι πέρσυ είχαμε 38 αφίξεις και 33.000 επιβάτες-επισκέπτες στην πόλη μας. Φέτος 18 διαφορετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη κρουαζιέρα θα "δέσουν" στο λιμάνι της Σούδας, σε σχέση με τις 8 που είχαμε το 2013. Το γεγονός αυτό καθιερώνει πλέον το λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά, στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας διεθνώς».
Ο πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. Κώστας Μπροκαλάκης επεσήμανε ακόμα ότι «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την ναυαρχίδα της Celebrity Cruises, το πολυτελές Celebrity Reflection στο λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων έστω και εκτός προγράμματος λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Η επιλογή του λιμένα της Σούδας σαν εναλλακτικού λιμένα προσέγγισης από την εταιρεία συνιστά το αποτέλεσμα της άριστης επαγγελματικής σχέσης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την εταιρεία και τον Όμιλο της Royal Caribbean International που ανήκει, μέσω της απευθείας επικοινωνίας με τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και σε τακτά χρονικά διαστήματα».
Ο κ. Μπροκαλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι «με την επιλογή του λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων, η εταιρεία αφενός επιβεβαιώνει την προτίμησή της στο λιμάνι και τον προορισμό, αφετέρου όμως μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε την αποτελεσματική συνεργασία, τα έργα και τις παρεμβάσεις αναβάθμισης του λιμένα της Σούδας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, για να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερες προσεγγίσεις.
Επιπλέον, έχουμε κάνει γνωστό σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας ότι το λιμάνι της Σούδας θεωρείται ένα από τα λίγα λιμάνια στην ευρύτερη περιοχή που παρέχει ασφάλεια και άριστες υπηρεσίες για έκτακτες προσεγγίσεις-λόγω καιρικών συνθηκών και γεωπολιτικών καταστάσεων».
Πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου είναι ο κρητικός στην καταγωγή Αντώνης Μπουζάκης ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε αρχικά στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου, που όπως τόνισε «το πλοίο έχει 320 μήκος. Το υψηλότερο σημείο του από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται στα 64,1μέτρα, ενώ το βύθισμά του είναι 9 μέτρα. Διαθέτει 15 οφέλιμα πατώματα για τους επιβάτες και 1523 και καμπίνες. Στο οποίο επιβαίνουν 3.081 επιβάτες και 1.272 άτομα πλήρωμα, μεταξύ αυτών και 45 έλληνες αξιωματικοί».
Ο κ. Μπουζάκης σημείωσε ακόμα ότι «το πλοίο εκτελεί από το Μάιο, κρουαζιέρες, δεκαήμερες και εντεκαήμερες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ από τα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Καραϊβική, μέχρι και τον Απρίλιο που θα επιστρέψουμε στη Μεσόγειο». Ο πλοίαρχος παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή, καθώς και την πλήρη ικανοποίησή του για τις υποδομές, την ασφάλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμένα της Σούδας, ενώ σημείωσε ότι «θεωρώ πολύ καλή κίνηση της εταιρείας μας, που επέλεξε τη Σούδα και τα Χανιά ως έναν από τους σταθμούς των κρουαζιερόπλοιων της».
Από την πλευρά του ο ναυτιλιακός πράκτορας της Celebrity Cruises Αντώνης Τζαγκαράκης σημείωσε ότι «βλέπω ότι τα όνειρα που είχα το 2009 για το λιμάνι της Σούδας, σιγά-σιγά να γίνονται πραγματικότητα. Η συνεργασία των φορέων, και η βελτίωση των υποδομών, όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν σαν σταθμό της κρουαζιέρας των πλοίων τους το λιμάνι της Σούδας. Αυτό είναι πολύ ικανοποητικό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια, οι αφίξεις να ξεπεράσουν τις 100».
Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας Celebrity Cruises και βραβεύεται συνεχώς στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεγάλης κατηγορίας για την ποιότητα και μοναδικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, για την υψηλή τεχνολογία και για την τεχνολογία του στην προστασία του περιβάλλοντος. Ανήκει στη σειρά των Solstice Class κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας (είναι το τελευταίο καθώς ναυπηγήθηκε το 2012 και το μεγαλύτερο της σειράς) που διακρίνονται εκτός των άλλων από τα ηλιακά πάνελς και το φυσικό γκαζόν στο ψηλότερο επίπεδο του κρουαζιερόπλοιου που προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική γήινη αίσθηση εν πλω.



ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα