25 Σεπ 2015

Το στίγμα της διακυβέρνησης στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Την πρώτη του συνεδρίαση έχει στις 11:00 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια του ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, με έμφαση -εκτός από το προσφυγικό- στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την υλοποίηση του προγράμματος, την αποκατάσταση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και τη διευθέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τον άμεσο στόχο της επόμενης περιόδου που είναι η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών.

Θα επισημάνει ότι θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση από τους δανειστές για να διασφαλιστούν όσα κερδήθηκαν στη διαπραγμάτευση.

Επίσης, κατά την ομιλία του θα δώσει βάρος στην υγεία, στην παιδεία και στον κοινωνικό τομέα, όπως και στη μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία.

Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ έμφαση θα δοθεί και στο προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα έτοιμα νομοσχέδια που θα προωθηθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όπως για τα κανάλια και για την παιδεία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα σταθεί αναλυτικά στην δημόσια εικόνα της κυβέρνησης.





Πηγή ΕΡΤ 
 Γ. Φασουλάς

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα