18 Σεπ 2015

Ρέθυμνο: :Αισιοδοξία από τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. για τις εκλογές

Αισιοδοξία επικρατεί στους κόλπους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο κατάμεστο «Σπίτι του Πολιτισμού», όπου μίλησαν οι τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Δανδουλάκης, Μανώλης Καλλιονάκης και Αγγελική Παπαδάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μανώλης Φουρφουλάκης. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν η ανάγκη η χώρα την επόμενη των εκλογών να καταφέρει να έχει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Κάνοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «μέσα σε λίγους μήνες κατόρθωσε να μην αφήσει ούτε υπολείμματα από το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς». «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί εντέχνως να αποποιηθεί τις ευθύνες του χρεώνοντας λάθη σε προηγούμενες κυβερνήσεις, εταίρους και πρώην συνεργάτες. Φταίει ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ και οι ευρωπαίοι. Φταίει η Νέα Δημοκρατία και η Αριστερή Πλατφόρμα. Τελικά ο μόνος που φταίει είναι ο ίδιος.
Ο ίδιος επέλεξε να μην στηρίξει τον Ιανουάριο Πρόεδρο Δημοκρατίας και να οδηγηθούμε σε εκλογές στις οποίες έταξε τα πάντα για να γίνει Πρωθυπουργός. Ο ίδιος αδρανοποίησε τη χώρα, κατέστρεψε την οικονομία και προχώρησε σε δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις Τράπεζες και έφερε το τρίτο μνημόνιο. Αυτός επέλεξε τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Λαφαζάνη και την κυρία Κωνσταντόπουλου. Τον κ. Κατρούγκαλο και την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Τον κ. Πάνο Καμμένο που βλέπει να απομακρύνεται από το στόχο του 3% και πανικοβάλλεται. Τον αναχρονιστικό κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον κ. Παύλο Χαϊκάλη. Και κυρίως τον πολιτικό του μέντορα και μεγαλοεργολάβο, τον κ. Φλαμπουράρη. Αλήθεια, αυτό το νέο ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας»;
Για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, είναι απαραίτητο η επόμενη μέρα των εκλογών να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας. Ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Προτείνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της χώρας.
Είναι βασικό ζήτημα να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να χτυπήσουμε την ανεργία.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην εξαγωγή νέων επιστημόνων στην Ευρώπη.
Η ανεργία των νέων, που ήταν σε υψηλά επίπεδα και πριν από την έναρξη της δημοσιονομικής κρίσης, ουσιαστικά διπλασιάστηκε κατά τη διάρκειά της, και ιδιαιτέρα κατά το τελευταίο διάστημα.
Γι’ αυτό και αποτελεί στρατηγική επιλογή της παράταξής μας η σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας.
Γιατί δεν αρκεί να βγούμε μόνο από την κρίση, αλλά πρέπει να φροντίσουμε οι επόμενες γενιές να μην ξαναζήσουν τα ίδια σε λίγα χρόνια.
Προτείνουμε άμεσες ενέργειες για την άρση των capital controls και άμεση διάθεση 2,3 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανεργία.
Κίνητρα για επενδύσεις και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους.
Επιπρόσθετα, δεσμευόμαστε να αναδιαμορφώσουμε άμεσα βασικές στρεβλώσεις που δημιούργησε η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόσυρση της νέας φορολογίας των αγροτών και της αύξησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και οι αλλαγές στο μεταναστευτικό και την εκπαιδευτική πολιτική, αποτελούν τις πρώτες βασικές δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε.
…Πρέπει να δούμε πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, υλοποιώντας επιτέλους αυτές τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε και να προχωρήσουμε μπροστά.
Εμείς θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και σύνθεση σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.
Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ρεαλισμό.
Ο χρόνος που απομένει μέχρι την 20ή Σεπτεμβρίου είναι ελάχιστος.
Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές πρέπει να είναι μια ημέρα εθνικής συμφιλίωσης.
Η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση εάν πρώτα δεν αλλάξει σελίδα.
Εάν δεν αποκατασταθεί η ομαλότητα.
Εάν δεν καταλαγιάσουν τα πάθη και δεν απομονωθούν οι ακραίες φωνές.
Μόνο που για να γυρίσουμε σελίδα θα πρέπει να διδαχθούμε από όσα συνέβησαν τα τελευταία 5 χρόνια, όχι απλώς να τα ξεχάσουμε.
Θα πρέπει όσοι ευθύνονται για το διχασμό να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους. Και μετά να πείσουν τους πολίτες ότι έχουν εμπράκτως αλλάξει.
Ναι λοιπόν στη συμφιλίωση. Όχι στη λήθη.
Πρέπει επιτέλους, ως πολιτικό σύστημα αλλά και ως κοινωνία, να αποφασίσουμε πού είμαστε, γιατί φτάσαμε ως εδώ, τι πρέπει να διορθώσουμε και πού θέλουμε να πάμε».
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Δανδουλάκης, που πρόσθεσε: «Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε:
1) Στην Εθνική συνεννόηση με κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. και όλα τα κόμματα που έχουν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τη δημιουργία μίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης προκειμένου να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
2) Στην Πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
3) Στην Αξιοποίηση πακέτου Γιούνγκερ.
4) Στην Παράταση του ΕΣΠΑ.
5) Στήριξη των πυλώνων της οικονομίας:
Πρωτογενής Τομέας και Τουρισμός.
Όπως γνωρίζετε, οι εκλογές της Κυριακής είναι πολύ κρίσιμες για τη μετέπειτα πορεία της χώρας.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και απαιτούν τη ύπαρξη μιας σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης για την επίλυσή τους.
Για το λόγο αυτό την Κυριακή των εκλογών οι πολίτες θα πρέπει να επενδύσουν στην αλήθεια και να ψηφίσουν πολιτική σταθερότητα για να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και την πολιτική και οικονομική αστάθεια.
Η Νέα Δημοκρατία υπηρετώντας αρχές και αξίες για ακόμη μία φορά θα δώσει τη μάχη των εκλογών.
Ενωμένοι λοιπόν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Για μία Κρήτη της ευημερίας. Για μία Ελλάδα που θα εγγυάται το μέλλον των παιδιών μας με Κρητικό Πρωθυπουργό».
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΛΙΟΝΑΚΗΣ
Κυβέρνηση συνεργασίας που θα διασφαλίζει το μέλλον της χώρας είναι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, Μανώλη Καλλιονάκη, ο οποίος ανέφερε: «Ο πρόεδρος μας Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεσμεύεται στο να εφαρμόσει ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να πάει μπροστά. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία τριών ομάδων: της εθνικής ομάδας διακυβέρνησης, της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και της εθνικής ομάδας σχεδιασμού. Ομάδα που θα συγκροτείται από εκπροσώπους φορέων, επιστήμονες και τεχνοκράτες έτσι να φροντίσει το μεσοπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας.
…Η χώρα απαιτεί κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μία κυβέρνηση που θα διασφαλίσει σταθερότητα και ομαλότητα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με όλους τους θεσμικούς φορείς. Μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που θα αποτελείται από στελέχη με ειδική γνώση και εμπειρία. Στελέχη που να εκφράζουν και να δεσμεύουν όσο το δυνατόν ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις. Θέλουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη διασφάλισης της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρώπη».
Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Σε ένωση δυνάμεων για να «προλάβουμε την ύστατη ώρα τον όλεθρο και την οικονομική καταστροφή» κάλεσε η υποψήφια βουλευτής, Αγγελική Παπαδάκη. Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ., από την ίδρυσή της, υπάρχει για να ενώνει τους Έλληνες, γιατί ο διχασμός αποτελεί διαχρονικά την κατάρα του Έθνους.
Απευθυνόμαστε, σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα, από τι ψήφισαν χθες και προχθές.
Υπεράνω προσώπων και κομμάτων είναι και πρέπει να είναι η πατρίδα μας, η οποία, βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση.
Δεν χρειάστηκαν, παρά λίγοι μήνες, οι μαθητευόμενοι μάγοι, οι άφρονες και οι άθεοι, για να γκρεμίσουν, όσα κτίσαμε με πολύ κόπο και θυσίες του Ελληνικού λαού.
Έταξαν γη και ύδωρ και έδωσαν χολή και όξος.
Και δεν αρκούν όλα αυτά, αλλά έχουν και το θράσος να θέλουν να ξανακυβερνήσουν.
Το δις εξαμαρτείν… το έχει υπόψη του ο υπέροχος λαός μας και δεν θα πέσει στην παγίδα για δεύτερη φορά…
Φίλες και φίλοι,
Με την οικονομική κατάσταση της χώρας, να είναι τραγική, απαιτείται άμεσα, η χώρα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Αυτό, απαιτεί άμεσα μεταρρυθμίσεις, που να νομοθετηθούν και να εφαρμοστούν με κοινωνική συναίνεση.
Αν δεν εφαρμοστούν, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα μας, η χρεοκοπία πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Αντιθέτως, αν εφαρμοστούν οι αλλαγές, θα μπορεί να βγει η χώρα μας στις αγορές και να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο, αλλά και συνάμα να δούμε την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία της πατρίδας μας.
Αυτά όλα, απαιτούν μια ισχυρή κυβέρνηση, με μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη, έναν οραματιστή και πατριώτη πρωθυπουργό και μια βουλή με νέους, άφθαρτους και ικανούς πολιτικούς».
ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, Μανώλη Φουρφουλάκη, η κατάκτηση της πρωτιάς στο νομό Ρεθύμνου είναι ένας στόχος εφικτός. Ο ίδιος πάντως, τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξει σύζευξη όλων των δυνάμεων, παλαιών και νέων:
«Θέλομε να σμιλέψομε την εμπειρία των μεγαλύτερων με τη ζωντάνια των μικρότερων. Ποιος όμως είπε ότι το παλιό πρέπει να το σβήσομε και να το ξεχνάμε. Εμείς αναφερόμαστε στο παρελθόν γιατί, παρά τα όποια λάθη είμαστε η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων που έδωσε στη χώρα την προοπτική και την αξιοπιστία, που οι αντίπαλοί μας κατόρθωσαν να εκμηδενίσουν, σε ελάχιστους μήνες.
Δεν έχομε πρόθεση να τελειώσομε κανένα, αλλά στέλνομε και το μήνυμα ότι δεν θα μας τελειώσει και κανείς. Έχομε μάθει από μάχες και αγώνες, σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε μαχητές και αγωνιστές, δώσαμε, δίνομε και θα δίνομε ανιδιοτελή μάχη, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέχρι τέλους. Η μάχη δεν θα σταματήσει την Κυριακή, ανεξάρτητα του αποτελέσματος, αλλά θα συνεχίσει».


goodnet

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα