17 Σεπ 2015

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής: «Ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε σήμερα την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης»

Μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το Νίκο Μιχαλολιάκο, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τάκης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, προέβησαν σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

“Στα πλαίσια της απέλπιδας προσπάθειας των νεοναζί να υποδυθούν ότι έχουν “αλλάξει” και έχουν κάνει την “αυτοκριτική” τους, ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε σημερινή του συνέντευξη ομολόγησε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή είναι και εξαρχής η θέση της πολιτικής αγωγής για όλες τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της Χρυσης Αυγής, είτε στον Παύλο Φύσσα είτε στους Αιγύπτιους ψαράδες, είτε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είτε σε εκατοντάδες άλλα θύματα της φασιστικής βίας: η ευθύνη ανήκει στην οργάνωση και όχι σε κάποιους υποτιθέμενα “θερμόαιμους” οπαδούς. Μόνο που στην περίπτωση μιας οργάνωσης σαν τη Χρυσή Αυγή, με οργανωμένα παραστρατιωτικά σώματα – “ταγματα εφόδου”, η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας ταυτίζεται απόλυτα και με την ποινική ευθύνη: αυτή είναι η καρδιά του κατηγορητηρίου με το οποίο δικάζεται ολόκληρη η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας για “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”. Και αυτή την ποινική ευθύνη ομολόγησε σήμερα ο Μιχαλολιάκος, που στο παρελθόν θυμίζουμε ότι αρνιόταν κάθε σχέση της Χρυσης Αυγής με τον Ρουπακιά.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνουμε – και εν όψει των εκλογών – κάλεσμα απονομιμοποίησης της ναζιστικής σπείρας που έχει μασκαρευτεί σε δήθεν “νόμιμο πολιτικό κόμμα”. Αυτή η απονομιμοποίηση που πρέπει να επιβληθεί πρώτα και κύρια στην ίδια την κοινωνία, στις γειτονιές, στους χώρους των εργαζόμενων και της νεολαίας, παλεύουμε να επισφραγιστεί με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στην ίδια τη δίκη που είναι σε εξέλιξη”.Η ΚΕΕΡΦΑ

Για το ίδιο θέμα η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή -ΚΕΕΡΦΑ, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Στη φυλακή, όχι στη Βουλή, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής μετά την ανάληψη ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο

Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στα δύο χρόνια από την επίθεση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας στο Κερατσίνι, όταν μαχαίρωσαν και άφησαν αιμόφυρτο τον Παύλο Φύσσα.

Τα ψέματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ότι πρόκειται τάχα για «πολιτική δίωξη»(!) τα παραδέχεται με την ανάληψη της ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Έτσι αποδέχτηκε ότι πράγματι διευθύνει μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα».Συνεχίζοντας αναφέρει πως: «Θα συνεχίσουμε με τη μεγάλη αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 25 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, στις 7μμ. Για να απαιτήσουμε να προχωρήσει η δίκη και να καταδικαστούν ισόβια οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Για να βροντοφωνάξουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι ώρα να γκρεμιστούν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Προχωράμε στην Αντιφασιστική συνάντηση στις 10-11 Οκτώβρη στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ. Θα οργανώσουμε και θα συντονίσουμε τη δράση για τη δίκη-καταδίκη νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τον αγώνα για να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, ενάντια στη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο. Μαζί μας θα βρίσκονται αγωνιστές από το αντιφασιστικό κίνημα και τις κινήσεις αλληλεγγύης στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 25 Σεπτέμβρη, Ομόνοια 7μμ».

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα