17 Σεπ 2015

Ιαπωνία: Αναμέτρηση βουλευτών σώμα με σώμα

Σώμα με σώμα αναμετρήθηκαν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι στην Ανω Βουλή της Ιαπωνίας, καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο για το «τέλος της πολιτικής πασιφισμού» που ακολουθεί η χώρα από το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου τέθηκε προς ψήφιση.

Αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, επιχείρησαν κυριολεκτικά να αποσύρουν το νομοσχέδιο, αρπάζοντας το από το γραφείο του γραφείο του Προέδρου ο οποίος κινδύνευσε εκτός των άλλων από ασφυξία, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε έκλεισε τα μάτια του την ώρα που η ένταση κορυφωνόταν και στη συνέχεια αποχώρησε από την επεισοδιακή συνεδρίαση.

Τεταμένη είναι ήδη η κατάσταση στη χώρα με συνεχείς αντιπολεμικές και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις καθώς η κυβέρνηση Αμπε προωθεί την τροποποίηση του Συντάγματος έτσι ώστε η στρατιωτική δράση και η εμπλοκή της Ιαπωνίας σε συρράξεις να αποτελεί επιλογή, για πρώτη φορά μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Η ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που περιοριζόταν στην αυτοάμυνα, είναι επιτακτική λόγω των προκλήσεων ειδικά από την Κίνα, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Τόκιο.




Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα