15 Σεπ 2015

Αντιρρήσεις του δήμου Αγ. Νικολάου για τη μελέτη προστασίας της Πλάκας από τη διάβρωση

Ένα ημιτελές έργο προστασίας της ακτής από τη διάβρωση ετοιμάζεται να γίνει στην Πλάκα μετά τη μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αντίδραση του Δήμου Αγίου Νικολάου και μάλιστα ο Δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός, τονίζει πως δεν συμφωνεί με τον τρόπο που προωθείται το έργο.
Aυτό που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, ήταν το γεγονός ότι η μελέτη δεν προέβλεπε την αντιμετώπιση του προβλήματος από το αλιευτικό καταφύγιο απ' όπου φεύγουν τα σκάφη και πηγαίνουν στη Σπιναλόγκα μέχρι την Αλατσολίμνη, δηλαδή τη μεγάλη βόρεια παραλία με τα βότσαλα.
«Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια παρουσίαση όπου έχει γίνει μεν η ακτομηχανική μελέτη σε όλο το μέτωπο της Πλάκας, όμως, έχει υποδειχθεί ουσιαστικά λύση μόνο για το τμήμα, από τον μικρό δυτικό μόλο που υπάρχει προς την περιοχή της αλατσολίμνης και προς την παραλία. Δηλαδή, σ' ένα μήκος της τάξεως των 60-70 μέτρων έργου.
Αυτό ουσιαστικά αντιμετωπίζει τα ζητήματα που υπάρχουν για κάποιες λίγες ιδιοκτησίες (τρεις με τέσσερις) και αφήνει χωρίς πρόταση το μεγάλο κομμάτι που είναι γύρω στα 300 μέτρα και το οποίο είναι ανάμεσα στους δύο μόλους, δηλαδή ξεκινά από εκεί που φεύγουν τα καραβάκια», επεσήμανε ο Δήμαρχος, εξηγώντας πως δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, μια τόσο μεμονωμένη αντιμετώπιση της διάβρωσης.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
anatolh

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα