21 Σεπ 2015

Βρετανία: Φρουροί εναντίον Χάρου σε διεθνή έκθεση όπλων

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ακτιβιστή που εμφανίσθηκε ντυμένος «σαν τον Χάρο, κρατώντας και δρεπάνι», εξαπέλυσαν οι φύλακες της Διεθνούς Εκθεσης Οπλων και Εξοπλισμού που πραγματοποιείται στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο «μαυροντυμένος Θεριστής», απέσπασε χειροκροτήματα από αρκετούς επισκέπτες στην έκθεση, όταν έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ακτιβιστή που εναντιώνεται στις πωλήσεις όπλων από τη Βρετανία σε χώρες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η καταδίωξη κράτησε για τουλάχιστον μια ώρα ώσπου τελικά οι φύλακες εντόπισαν και συνέλαβαν τον ακτιβιστή, ο οποίος απειλούσε μόνο «να σκοτώσει τη διάθεση των επισκεπτών», όπως ανακοινώθηκε, με διευκρίνηση ότι δεν πρόκειται για «επικίνδυνο ταραξία».

Το μεμονωμένο επεισόδιο, προστίθεται στις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν στο Λονδίνο με αφορμή τη διεθνή έκθεση όπλων, όπου συμμετέχουν πενήντα χώρες και 1500 βιομηχανίες.

Η Διεθνής Αμνηστία συνηγορεί με τους διαδηλωτές, υπενθυμίζοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι ο κύριος προμηθευτής πολεμικού εξοπλισμού για τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν, ενώ φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις επικέντρωσαν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ.




ΠΗΓΗ: RT

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα