11 Σεπ 2015

Μια νέα επαναστατική θεραπεία κατά της ουρολοίμωξης;

Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται στο εργαστήριο μια ουσία που ενδέχεται σύντομα να αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη πάθηση εύκολα, γρήγορα και χωρίς αντιβιώσεις.

Η ζέστη, η υγρασία, η επαφή με την άμμο και με το μολυσμένο θαλασσινό νερό αυξάνουν αυτή την εποχή τον κίνδυνο εμφάνισης ενός σαμποτέρ της καλοκαιρινής διάθεσης: της ουρολοίμωξης. Αυτή η ιδιαίτερα επώδυνη πάθηση, η οποία συνήθως προκαλείται από το βακτήριο E.coli και εκδηλώνεται με συχνουρία και δυσουρία (δυσκολία και αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση) αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα με αντιβιώσεις. Όμως συχνά αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική απέναντι στις τελευταίες με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις η θεραπεία να παρατείνεται έως και έξι μήνες.

Το παραπάνω πρόβλημα ενδεχομένως να λυθεί σύντομα χάρη σε μια νέα ουσία με την οποία πειραματίζονται ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Δεν πρόκειται για μια ακόμη αντιβίωση, αλλά για έναν παράγοντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, ο οποίος, καθώς σταθεροποιεί μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη (την HIF-1 άλφα), οχυρώνει τον οργανισμό απέναντι στο E.coli.

Προς το παρόν οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες και ευελπιστούν τα ευρήματά τους να δώσουν το πράσινο φως για την ανάπτυξη ενός χαπιού το οποίο θα μας απαλλάσσει γρήγορα και χωρίς παρενέργειες από τη συγκεκριμένη ενοχλητική πάθηση.




elle

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα