16 Σεπ 2015

Με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Τα τρακτέρ τους παρατάσσουν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης οι αγρότες, χωρίς να παρεμποδίζουν την κίνηση. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Αφού φτάσουν όλοι στον προορισμό τους Θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και πώς θα κινηθούν όλοι συντεταγμένα και σε κοινή πλεύση, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Υπογραμμίζεται ότι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες αναμένεται να συναντηθούν στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

Το μεσημέρι, σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία βρίσκονταν, στο Πέπλο του δήμου Φερών, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση και να μεταβούν στο τελωνείο των Κήπων για την προγραμματισμένη τους κινητοποίηση.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκλογών, οι αγρότες έχουν δώσει «ραντεβού» στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του δ.σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα