18 Σεπ 2015

Ρέθυμνο: Στόχος για το ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων

Ρόλο αντίβαρου στο «δήθεν» δικομματισμό και καταλύτη εξελίξεων καλείται να παίξει το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, όπως τόνισαν χθες οι υποψήφιοι βουλευτές του στο Ρέθυμνο, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου.
Η ανάγκη το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΔΗΜΑΡ να βρεθούν στην τρίτη θέση για να λειτουργήσουν ως εγγύηση για τη σταθερότητα στη χώρα, αλλά και για να φύγει η Χρυσή Αυγή από τη θέση αυτή, επισημάνθηκε τόσο από τους υποψήφιους όσο και από τον Θανάση Χειμωνά, συγγραφέα, υποψήφιο βουλευτή Α΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ που ήταν χθες ο κεντρικός ομιλητής.
«Η Δημοκρατική Παράταξη, ο Προοδευτικός Πόλος της χώρας, το ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ανανεωτική Αριστερά, μπορούν να αποτελέσουν το πραγματικό αντίβαρο στον δήθεν δικομματισμό», τόνισε στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Γιάννης Λίτινας.
«Μας οδηγεί σε εκλογές ο κ. Τσίπρας ζητώντας άλλη μια ευκαιρία. Έμαθε λέει, στην πλάτη της χώρας και του λαού και τώρα θα τα κάνει καλύτερα. Το μάθημα σοφίας του κ. Τσίπρα το πλήρωσε όλη η χώρα.
Αυτοί που λένε ότι έμαθαν όμως, είναι οι ίδιοι της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Είναι οι ίδιοι που έφεραν τον αναχρονιστικό νόμο στην Παιδεία. Είναι οι ίδιοι που είπαν ότι οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται. Είναι βέβαια οι ίδιοι που οδήγησαν τη χώρα στις κλειστές τράπεζες και στο χείλος του GREXIT.
Είναι οι ίδιοι που σε 7 μήνες έφεραν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Αυτοί είναι. Ζητούν να πάμε στο αύριο αυτοί που μας γύρισαν με σχέδιο στο χθες.
Είναι οι ίδιοι εδώ τοπικά, που έστησαν την πολιτική τους καριέρα πετροβολώντας το Νοσοκομείο της πόλης και δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ όσο ήταν Υπουργοί Αρμόδιοι για τα Νοσοκομεία. Και τώρα δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας. Τι να πουν. Τα λέει η καθημερινότητα όλα.
Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία έμαθε λέει από τα λάθη της και τώρα θα μεταρρυθμίσει.
Ας μας πουν ΜΙΑ μεταρρύθμιση που στήριξε όλα τα χρόνια το συντηρητικό κόμμα της χώρας .Ψήφισαν τον ΑΣΕΠ; Το ΕΣΥ; Τα ΚΕΠ; Μήπως ήταν παρόντες στις Αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις; Θυμάται κανένας να βοήθησαν μήπως τα ΚΑΠΗ; Ή μήπως είχαν στηρίξει τα μεγάλα έργα που το ΠΑΣΟΚ έφερε στη χώρα και άλλαξαν την εικόνα της σε όλη την επικράτεια;.
Μήπως ξεχνάμε ότι ήταν οι πρώτοι αντιμνημονιακοί; Έστηναν Ζάππεια όταν παλεύαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια από το όργιο της περιόδου Καραμανλή.
Και τώρα μας ζητάνε Εθνική συνεννόηση.
Εμείς σύντροφοι και συντρόφισσες, καταλάβαμε νωρίς τι χρειάζεται πραγματικά η χώρα. Και επειδή εμείς πάντα βάζαμε μπροστά την ευθύνη για τη χώρα, πληρώσαμε ακριβό τίμημα. Όμως έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη.
Κάναμε αυτό που οι συνθήκες απαιτούσαν για τη σωτηρία της χώρας (...)
Σημασία έχει η Δημοκρατική Παράταξη να βρεθεί στην Τρίτη θέση.
Γιατί πρέπει να φύγει το μαύρο στίγμα του πολιτικού συστήματος που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή από αυτή τη θέση. Πρέπει να τελειώνουμε με τους φασίστες που αναλαμβάνουν πολιτικές ευθύνες δολοφονιών.
Αλλά και γιατί μόνο εμείς θα υποχρεώσουμε τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να μοιραστούμε τις ευθύνες και να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη για τη χώρα. Κανένας δημοκρατικός, φιλοευρωπαικός σχηματισμός δεν δικαιούται να λείπει από τη Κυβέρνηση της Δευτέρας».
Για μία εκλογική μάχη που βρίσκει την χώρα πάλι «με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από 5 χρόνια κρίσης», έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Σήφης Βουκάλης.
Ο κ. Βουκάλης είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Την Κυριακή καλούμαστε να αποφασίσουμε για κυβέρνηση.
Από την μία πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το δήθεν παράλληλο με το μνημόνιο πρόγραμμα του θέλοντας να μας πείσει ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εγγυηθεί την σταθερότητα της χώρας, λαϊκίζοντας για ακόμα μία φορά.
Από την άλλη η ΝΔ βάζει το συναινετικό προσωπείο και ζητάει συνεργασίες ενώ ταυτόχρονα τις αποτρέπει με την πολωτική της ρητορεία ανάλογα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Μοιάζουν και οι δύο σαν να μην έχουν καταλάβει τι έχει γίνει στη χώρα και ο μόνος τους στόχος είναι το Μπόνους των 50 εδρών.
Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό και πάλι με αίσθημα ευθύνης ότι μόνο με συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο. Οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου του κ. Τσίπρα στο αγροτικό, το ασφαλιστικό την υγεία, την παιδεία πρέπει και μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν. Το ΠΑΣΟΚ έχει την εμπειρία και τα στελέχη να το κάνουν αυτό μέσα από μία συλλογική προσπάθεια. Το λέγαμε απο το 2010. Το βλέπουμε καθημερινά στον κόσμο που συζητάμε, το βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, το είδαμε ακόμα και στα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου.
Καταλύτης αυτής της συναίνεσης μπορεί και πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ως τρίτη δύναμη μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στην χώρα.
Είμαστε η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή πορεία στο ΕΥΡΩ.
Είμαστε η δύναμη που που μπορούμε να κάνουμε πράξη τις μεταρυθμησεις που απαιτούνται.
Είμαστε η δύναμη που έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε την χώρα πάνω από όλα.
Είμαστε η δύναμη με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελέχη σε όλη τη χώρα τα οποία με την εμπειρία που διαθέτουν μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά».
«Τα έργα του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ καταστράφηκαν και η χώρα οδηγήθηκε σε μνημόνια και έφταναν 8 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να καταστραφεί ό,τι είχε απομείνει όρθιο και να βουλιάξει κι άλλο η οικονομία», τόνισε η υποψήφια βουλευτής Δώρα Παπαδάκη.
«Εμείς έχουμε στο DNA μας το ορθώς πράττειν όχι μόνο το λέγειν. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό πρέπει να καταψηφίσουμε τους μαθητευόμενους μάγους του ΣΥΡΙΖΑ που ανακάτευαν τα ματζούνια τους για να εξαφανίσουν ταχα τα μνημόνια και παραλίγο να εξαφανίσουν εμάς αλλά και την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό χάρτη. Όπως πρέπει να καταψηφίσουμε και την ΝΔ με τις επικίνδυνα ακραία φιλελεύθερες απόψεις της. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την ισορροπία. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Να πετύχει τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θετικότερα δυνατά μέτρα για τους Έλληνες».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Καρνιωτάκης είπε: «Την Κυριακή το βράδυ δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο πρώτος της κάλπης. Μας ενδιαφέρει και για τούτο αγωνιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα. Το κόμμα που θα λάβει την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα υποχρεώσει τους δυο μονομάχους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν».
Ο ίδιος σε ό,τι τον αφορά είπε χαρακτηριστικά ότι εμφανίστηκε «δειλά δειλά στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου του» γιατί πριν από μερικές νύχτες είδε ένα όνειρο. «Είδα τον αείμνηστο σύντροφο Μανώλη Λουκάκη να μου επαναλαμβάνει εκείνα τα λόγια που κάποτε μου είχε πει.. ‘Σύντροφε όταν το βαπόρι το χτυπά η καταιγίδα εσύ πρέπει να μείνεις και να παλεύεις και όχι να φεύγεις σαν τους ποντικούς στη στεριά’. Αυτά τα λόγια κάνω πράξη με την υποψηφιότητά μου».
Θ. ΧΕΙΜΩΝΑΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
«Έχει μεγάλη σημασία το ποσοστό που θα συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το μόνο που είπε την αλήθεια και η τρίτη θέση βέβαια έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της παρουσίας της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο Θανάσης Χειμωνάς, κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση.
Ο κ. Χειμωνάς υπογράμμισε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που πειραματίστηκε με άλλα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές, επιστρέφει, ενώ τόνισε ότι πολλοί είναι αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβανόμενοι ότι λέει την αλήθεια.
Ο κ. Χειμωνάς τόνισε σχετικά με τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ότι, «ασχέτως ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θέλει τη συνεργασία με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Όσα κόμματα μπουν στη Βουλή από αυτά που λένε ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ πρέπει να συνεργαστούν. Δεν γίνεται να έχουμε πάντα μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει κάποια πράγματα και μια αντιπολίτευση να προσπαθεί να τη σιγοντάρει».
Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους ο κ. Χειμωνάς τόνισε ότι πρέπει πριν πάνε στην κάλπη να σκεφτούν τις θέσεις των κομμάτων, τι έκαναν τα τελευταία 5 χρόνια και αν νοιάστηκαν για το καλό του τόπου ή για τα ποσοστά τους.
Στη συγκέντρωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο τέως βουλευτής Γιώργος Περάκης, ο τέως υπουργός και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας, στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.





goodnet

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα