13 Οκτ 2015

Ξεκινά η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή- Την Παρασκευή η ψήφισή του

Σε σκληρή όσο και επίπονη δοκιμασία για τη συνοχή και αντοχή της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης αναδεικνύεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. η κοινοβουλευτική του επεξεργασία ξεκινά σήμερα, στη μία μετά το μεσημέρι, και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Η ψήφισή του αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της κράτησε πέντε ώρες με τη φορολογική πολιτική να κυριαρχεί. Ωστόσο η Κουμουνδούρου εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν διαρροές.

Σε ότι αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση η δήλωση Μεϊμαράκη περί ψήφισης των σωστών μέτρων και καταψήφισης των υφεσιακών δημιουργεί δύο τάσεις στη ΝΔ, όπου η μία να κάνει λόγο για καταψήφιση του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ η Ένωση Κεντρώων και το Κομμουνιστικό Κόμμα θα καταψηφίσουν.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, περιλαμβάνει 19 άρθρα, φέρνει πλήθος αλλαγών στη φορολογία, και το ασφαλιστικό.



Αν ήταν στο χέρι του υπουργού θα επεκτεινόταν το μέτρο των δόσεων προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη εισπραξιμότητα, είπε στο Α” Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Πρόσθεσε δε, ότι το θέμα της αδήλωτης εργασίας μπήκε για πρώτη φορά σε μνημόνιο, ενώ για την ανακούφιση της κοινωνίας, οι πόροι που θα εξοικονομηθούν, θα διατεθούν για την Υγεία, την Πρόνοια και την Ανεργία.

Η ΝΔ θα στηρίξει τα συμφωνηθέντα, αλλά θα καταψηφίσει όσα εισαχθούν ως επιπρόσθετα βάρη ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Α” Πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επαχθέστερο το πλαίσιο των 100 δόσεων και παρουσιάζει ανώνυμα ισοδύναμα και σε αυτό ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να ασκήσει αυστηρή κριτική, πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.




ert

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα