12 Απρ 2016

Έκθεση ζωγραφικής και συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων

Έκθεση ζωγραφικής και συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων
Έκθεση ζωγραφικής και συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων
Μια έκθεση ζωγραφικής (από τις 10 το πρωί) και μια συζήτηση με αφορμή το προσφυγικό (από τις 19:00 ως τις 22:00 ) πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Η δράση έχει τίτλο: «Η δημιουργία και ο διάλογος ως μέσα αντίστασης στο φασισμό και τις προκαταλήψεις».  Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Δήμος Βριλησσίων.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Σε πολλές περιπτώσεις, η διεθνής οικονομική κρίση συμβάλλει στην ενίσχυση ξενοφοβικών, ρατσιστικών, αυταρχικών στάσεων και πολιτικών, οι οποίες σήμερα εμφανίζονται ισχυροποιημένες σ’ ένα σημαντικό τμήμα των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με την ανοχή θεσμών και κυβερνήσεων.

Η δημόσια συζήτηση για το προσφυγικό σε συνάρτηση με την άνοδο της άκρας δεξιάς, αποτελεί αφορμή για την ανάπτυξη προβληματισμών, τους οποίους οφείλει κανείς να προσεγγίσει όχι μόνο ακαδημαϊκά, αλλά πρωτίστως στην πράξη μέσα από την ανάπτυξη μίας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το δήμο Βριλησσίων πραγματοποιείται:

Έκθεση ζωγραφικής του δημοσιογράφου Νικόλα Περδικάρη με τίτλο:  «Insomnia 1»
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που φιλοτεχνήθηκαν ψηφιακά, σε συνθήκες αϋπνίας, τυπώθηκαν και θα διατίθενται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης  Προσφύγων και Μεταναστών.

Παρουσίαση έργων ζωγραφικής των μικρών προσφύγων
Παρουσίαση και συζήτηση με θέμα: «Υπερεθνικισμός, αυταρχισμός, κρίση αντιπροσώπευσης. Η άνοδος της άκρας δεξιάς σε συνθήκες συστημικής και ανθρωπιστικής  κρίσης»
Με αφορμή την  κοινωνιολογική έρευνα για την κοινωνική και πολιτική δράση της νεολαίας που διεξήχθη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά την τετραετία 2011-2015, ως μέρος του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος MYPLACE, συζητάμε με τους:

Γιάννη Ανδρουλιδάκη: Δημοσιογράφο

Βαγγέλη Λαγό: Κοινωνιολόγο

Χριστίνα Παπαδοπούλου: Ακτιβίστρια

Καθώς και με μέλος της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα