14 Απρ 2016

Αντιπαράθεση για την κατάθεση των ν/σ για το φορολογικό και το ασφαλιστικό

Αντιπαράθεση για την κατάθεση των ν/σ για το φορολογικό και το ασφαλιστικό
Αντιπαράθεση για την κατάθεση των ν/σ για το φορολογικό και το ασφαλιστικό
Κόντρα με την αντιπολίτευση, προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει την άλλη εβδομάδα στη Βουλή τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Κυβερνητικές πηγές απαντώντας και στις ευρωπαϊκές αντιδράσεις, τόνιζαν ότι τα νομοθετήματα «κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» και αναφέρουν ότι προωθούνται προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Επισημαίνουν παράλληλα ότι «είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Επιπλέον, ασκούν έντονη κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς της ότι προσπαθεί να τορπιλίσει την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και αναφέρουν ότι η ΝΔ «πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

Παράλληλα σημειώνουν ότι «αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό, αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση και αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

«Διαφορετικά», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, «η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς».
Από την πλευρά της η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για φτηνή προπαγάνδα για αφελείς και ζητά άμεσα εκλογές, «για να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη Κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος».

Στη ΝΔ δηλώνουν έντονα ανήσυχοι μετά την επίθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο ΔΝΤ και την ανακοίνωση ότι θα κατατεθούν μονομερώς από το Μαξίμου, τα δύο νομοσχέδια για και βλέπουν μπροστά τους ξεκάθαρα δύο σενάρια, τα οποία ωστόσο έχουν ένα κοινό παρονομαστή.

Το κοινό στοιχείο, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, είναι ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα σκηνικό, ίδιο με αυτό του περσινού καλοκαιριού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νέα καταστρεπτικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο σενάριο για την κυβερνητική στόχευση, είναι σύμφωνα με τη Συγγρού, η δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης, ώστε η χώρα να φτάσει στο παρά ένα, για να στηθούν πολιτικοί εκβιασμοί προς όλο το όλο φάσμα.

«Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Ότι εισιτήρια κόψανε στην περσινή παράσταση, κόψανε», σημείωνε στην ΕΡΤ κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου.

«Η κυβέρνηση παλιώνει αλλά συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τον γνωστό, ερασιτεχνικό τρόπο.», τονίζει το Ποτάμι σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Τσίπρας δείχνει να θέλει να κλείσει την αξιολόγηση και το βασικό που τον απασχολεί είναι πώς θα περάσουν τα μέτρα στο κυβερνητικό «ακροατήριο».

Η Ένωση Κεντρώων τώρα τονίζεται ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αφήνει στο σκοτάδι όλα τα άλλα κόμματα επί της πορείας των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπερψηφίσει την συμφωνία και τονίζει ότι αν ο κ. Τσίπρας θελήσει να δραπετεύσει μέσω εκλογών, θα φέρει ακέραιη την ευθύνη.

«Στην Ένωση Κεντρώων περιμένουμε τον Πρωθυπουργό να γυρίσει από την Γαλλία, να εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής και να ξεκαθαρίσει την στάση του», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.



ΠΗΓΗ:  ert.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα