6 Απρ 2016

Αντιπαράθεση Μαξίμου με την εφημερίδα «Τα Νέα»

Αντιπαράθεση Μαξίμου με την εφημερίδα «Τα Νέα»
Αντιπαράθεση Μαξίμου με την εφημερίδα «Τα Νέα» 
Κανονικά είχε δηλωθεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε ομόρρυθμη εταιρία, από την οποία αποχώρησε το 2010, αναφέρει το Mέγαρο Μαξίμου, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, που κάνει λόγο για ελλιπές πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία, σημειώνει με σκωπτικό τρόπο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!».

Στην ίδια ανακοίνωση το Γραφείο του Πρωθυπουργού επισημαίνει επίσης ότι «η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9)».

Η εφημερίδα σε απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες του 2010 και 2011 του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει δηλωθεί όπως και η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου, η οποία αν και έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση του 2011.

«Όταν τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα»», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές και παραθέτουν δημοσίευμα της εφημερίδας από τις 20/9/2010, το οποίο αφορούσε τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών και ευρωβουλευτών για τη χρήση του 2008 και ειδικότερα τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, τα οποία ανέφεραν για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία».

Οι πηγές της κυβέρνησης παραθέτουν και αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF, του σχετικού δημοσιεύματος, «σε περίπτωση που παρουσιαστεί συμπωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των «Νέων»», όπως σχολιάζουν σκωπτικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη
«Ζητήσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολύσει από λογογράφο του, τον κ. Ψυχάρη, αλλά αυτός φαίνεται ότι τον προσέλαβε να γράφει τις ανακοινώσεις του κ. Κουμουτσάκου. Με την ουσία του αστείου σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» δε θα ξαναασχοληθούμε. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι καθαρές, δημόσιες και έχουν εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές. Όποιος θέλει να τις ερευνήσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία» αναφέρει απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η ΝΔ όμως, που καταπίνει αμάσητες τις εξωχώριες δραστηριότητες Παπασταύρου, αλλά διυλίζει τα στημένα δημοσιεύματα πανικόβλητων εκδοτών μας προκαλεί. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες, προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως – βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες» καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα