5 Απρ 2016

Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες εγκλωβισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν

Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες εγκλωβισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν
Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες εγκλωβισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν
Tον θάνατο τουλάχιστον 61 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που έπληξαν το βορειοδυτικό Πακιστάν και ορισμένες περιοχές του Κασμίρ.

Στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα όπου 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Σάββατο το βράδυ όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τα λασπόνερα που έχουν κατακλύσει τα πάντα εμποδίζουν τις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 51 νεκρούς και τουλάχιστον 150 κατοικίες καταστράφηκαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος αυτής της αρχής, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Λάτιφουρ Ρέχμαν, εκπρόσωπος τύπου της αρχής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, επισήμανε ότι οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τρεις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Η κακοκαιρία είναι ο βασικός λόγος, αδυνατούμε να στείλουμε ελικόπτερα σε αυτές τις περιοχές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρέπει να απεγκλωβίσουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες που έχουν καταπλακωθεί κάτω από τα χαλάσματα και να παράσχουμε τρόφιμα και σκηνές στους επιζώντες» σημείωσε ο Ρέχμαν, προσθέτοντας ότι τέσσερα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια κατευθύνονται στις πληγείσες περιοχές.

Επιπλέον, στο τμήμα του Κασμίρ που τελεί υπό τον έλεγχο του Πακιστάν, χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί λόγω των κατολισθήσεων στην κοιλάδα Νέελουμ, γνωστοποίησαν οι αρμόδιες αρχές.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, βρήκαν τον θάνατο όταν δύο κατοικίες καταπλακώθηκαν από τους όγκους λάσπης, σε μια κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με τον Ράζα Μοάζαμ, έναν τοπικό αξιωματούχου υπεύθυνο της αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα