9 Δεκ 2014

Το τέλος των συμβατικών ελαστικών;

Το μέλλον ήρθε πιο κοντά με το αύριο των ελαστικών, έτσι όπως το αποκαλύπτει η Michelin, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα νέα ελαστικά X Tweel.

Τα συγκεκριμένα ελαστικά φέρνουν την επανάσταση στο συγκεκριμένο χώρο, αφού δεν σκάνε, δεν απαιτούν αέρα αλλά πολύ πιο σημαντικό ούτε καν την ύπαρξη της συμβατικής ζάντας, έτσι όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Το πέλμα τους πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, είναι μέχρι και τρεις φορές πιο ανθεκτικό στη χρήση και στη διάρκεια, συγκριτικά με ότι ισχύει στα κλασικά ελαστικά. Εντός του πέλματος υπάρχουν ακτίνες, οι οποίες αποτελούνται από ρητίνη και λειτουργούν ουσιαστικά ως ανάρτηση, απορροφώντας στην πράξη τις κακοτεχνίες του δρόμου.

Προς το παρόν θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή, αφού το επαναστατικό ελαστικό θα δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες, όπως είναι δηλαδή η χρήση στα αγροτικά και χωματουργικά μηχανήματα σήμερα.

Η Michelin θα προβεί σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου τα συγκεκριμένα ελαστικά να δοκιμαστούν εξονυχιστικά προτού περάσουν στην παραγωγή με προορισμό τα καθημερινά αυτοκίνητα.

Ούτως ή άλλως, οι μεγάλες δυσκολίες που συναντά η εταιρία και θα χρειαστεί να ξεπεράσει έχουν να κάνουν με την αντοχή τους σε υψηλές ταχύτητες, οπότε έχουμε ακόμη χρόνο μέχρι να τα καμαρώσουμε σε αυτοκίνητα παραγωγής. Η πρώτη κίνηση πάντως είναι γεγονός.

Γιάννης Τσιρογιάννης
e-typos

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα