9 Δεκ 2014

Συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ για τις αιτήσεις παραγωγής ενέργειας από βιομάζα

Παρόντος του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) προκειμένου να συζητηθούν και να κριθούν οι αιτήσεις για τις μονάδες βιομάζας – βιοαερίου που έχουν κατατεθεί για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα.
Το πράσινο φως είχε δοθεί από την ΡΑΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί το διαθέσιμο δυναμικό της βιομάζας της Κρήτης.
Ο κ. Ροκαδάκης ανέφερε ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι αρκετές και σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με τις αιτήσεις, με τις περιοχές που έχουν επιλεχθεί από τους ενδιαφερόμενους, καθώς υπάρχουν περιοχές όπως η Μεσσαρά και ο Δήμος ΜΙΝΩΑ Πεδιάδας που θεωρούνται περιοχές για τις οποίες έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε παρουσίαση των υποθέσεων από τις υπηρεσίες, ακρόαση των μελετητών και πολύωρη διαλογική συζήτηση.
Η Επιτροπή έκρινε και αποφάσισε κατά περίπτωση με βάση τα πραγματικά στοιχεία και το υφιστάμενο Νομοθετικό Πλαίσιο, αφού έλαβε σοβαρά υπόψη και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά, με στόχο την καλύτερη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και την αξιοποίηση της βιομάζας.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα