17 Σεπ 2015

Νετανιάχου: Σκληρότερα μέτρα ενάντια σε όσους εκτοξεύουν πέτρες

Σκληρότερα μέτρα εναντίον όσων εκτοξεύουν πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από την τρίτη μέρα βίας μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή οι Παλαιστίνιοι άρχισαν διαδηλώσεις στην Πλατεία των Τεμενών διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στο ιερό αξιοθέατο σε – αυτές που το Ισραήλ θεωρεί – εξτρεμιστικές οργανώσεις. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Τη Δευτέρα, ένας ηλικιωμένος Ισραηλινός πολίτης υπέκυψε στα τραύματα του από ένα τροχαίο ατύχημα κοντά σε μια παλαιστινιακή γειτονιά, όπου η αστυνομία υποψιάζεται πως προκλήθηκε από πετροβολισμούς. Μετά το περιστατικό, ο Νετανιάχου κάλεσε έκτακτη συνάντηση αργά την Τρίτη.

Μια πέτρα δεν θα ξεχωρίσει έναν ισραηλινό πολίτη από ένα χωράφι. Θα χτυπήσει και θα σκοτώσει. Αλλάζουμε πλέον την πολιτική μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και σκοπεύουμε να δώσουμε στους στρατιώτες και στους αστυνομικούς την δικαιοδοσία να δρουν αποφασιστικά ενάντια σε όσους πετούν πέτρες. Θα θεσπίσουμε συστημικές αλλαγές και θα θέσουμε νέες προδιαγραφές αποτροπής και πρόληψης, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου.

Η ρίψη πετρών εναντίον οχημάτων επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από το ισραηλινό κοινοβούλιο το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα