17 Σεπ 2015

Πέθανε ο τραγουδιστής και συνθέτης Γκι Μπεάρ

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Γκι  Μπεάρ, πατέρας της ηθοποιού Εμανουέλ Μπεάρ. Ο διάσημος καλλιτέχνης πέθανε σήμερα το πρωί στην Γκαρς, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του.

«Μόλις μίλησα με τις κόρες του, πέθανε το πρωί ενώ πήγαινε στον κομμωτή του. Έπεσε στο πεζοδρόμιο και δεν στάθηκε δυνατόν να τον επαναφέρουν στη ζωή», είπε ο Φαμπιέν Λεκέβρ.

Η τελευταία συναυλία του ερμηνευτή είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Μπεάρ γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1930 στο Κάιρο. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Μέση Ανατολή, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Αφού εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, άσκησε διάφορα επαγγέλματα (αντέγραφε παρτιτούρες, δίδασκε μαθηματικά και σχεδίαζε, ως μηχανικός, γέφυρες και δρόμους) ενώ ταυτόχρονα έγραφε τραγούδια για την Πατασού («Bal chez Temporel»), την Ζιζί Ζενμέρ («Il y a plus d” un an», «Je suis la femme») και την Ζιλιέτ Γκρεκό («Qu’on est bien»). Συνεγάστηκε επίσης με τον Ιβ Μοντάν, την Κολέτ Ρενάρ, τον Μορίς Σεβαλιέ, την Μαρί Λαφορέ και την Δαλιδά.

Ο ίδιος ερμήνευε επίσης τα τραγούδια του στα καμπαρέ του Παρισιού. Το 1957 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο και έναν χρόνο αργότερα, έγινε διάσημος με το τραγούδι «L’eau vive» που συνέθεσε για την ομώνυμη ταινία του Φρανσουά Βιγιέρ. Το 1958, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Olympia, όπου έδωσε και την τελευταία συναυλία της καριέρας του.

Το 1963 ο Μπεάρ ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής και τα επόμενα χρόνια ερμήνευσε μεγάλα τραγούδια όπως τα «Il n’y a plus d” apres», «Couleurs vous êtes des larmes», «Les grands principes», «A Amsterdam», «Les souliers», «Poste restante», «Le grand chambardement» και «La vérité». Το 1966 μέχρι το 1972 ήταν παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής Bienvenue.

Ο αγαπημένος σε πολλούς ερμηνευτής, τη δεκαετία του ’80 προσβλήθηκε από καρκίνο και αποσύρθηκε για μικρό διάστημα από το προσκήνιο. Επέστρεψε όμως και πάλι στη σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ο τελευταίος του δίσκος, το «Le meilleur des choses», κυκλοφόρησε το 2010.

Ο Γκι Μπεάρ είχε επίσης συγράψει μία ποιητική συλλογή και δύο άλλα βιβλία. Από τους δύο γάμους του απέκτησε δύο κόρες. Είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα