29 Μαρ 2016

Η διαμάχη FBI – Apple κατέληξε σε υποκλοπή δεδομένων από i-Phone

Η διαμάχη FBI – Apple κατέληξε σε υποκλοπή δεδομένων από i-Phone
Η διαμάχη FBI – Apple κατέληξε σε υποκλοπή δεδομένων από i-Phone
Η διαμάχη της κυβέρνησης Ομπάμα με τον κολοσσό της ψηφιακής τεχνολογίας Apple, είχε την πλέον απρόσμενη κατάληξη, για την οποία πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα σχολιάζουν πως πρόκειται για hacking σε i-Phone, αλλιώς παραβίαση ιδιωτικών κρυπτογραφημένων κωδικών, με αυτουργό το FBI.

Με τη βοήθεια «εναλλακτικού συνεργάτη» και χωρίς τη βοήθεια και τη συγκατάθεση της Apple όπως ανακοινώθηκε, το FBI ξεκλείδωσε για «λόγους εθνικής ασφάλειας», το κινητό τύπου i-Phone του τρομοκράτη του Σαν Μπερναντίνο, Syed Rizwan Farook, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο παρέσυρε στο θάνατο 14 Αμερικανούς στην Καλιφόρνια.

Η δήλωση αξιωματούχου του FBI, ότι «χρειάστηκαν μόλις 26 λεπτά για να παραβιαστούν οι κωδικοί ασφαλείας», ερμηνεύτηκε ως επίδειξη δύναμης από τις αμερικανικές υπηρεσίες που βρέθηκαν να αντιδικούν με την Apple στο θέμα παραβίασης των ιδιωτικών δεδομένων και για το αν αυτή μπορεί να νομιμοποιηθεί από τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας όπως η Microsoft και το Facebook, τονίζουν ότι η νομική διάσταση της δυνατότητας υποκλοπής κωδικοποιημένων πληροφοριών που αποθηκεύονται στα έξυπνα κινητά παραμένει εύφλεκτο νομικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, καλείται να απαντήσει στο ερώτημα ποιός βοήθησε το FBI να σπάσει τους κωδικούς, την ώρα που η φημολογία θέλει ο «μυστηριώδης συνεργάτης του FBI», να είναι ισραηλινή εταιρία.

Δεν υπάρχουν νικητές, στην αντιδικία, αποφάνθηκε το περιοδικό Fortune, υποστηρίζοντας ότι «το FBI κατέφυγε στη μαύρη αγορά για βοήθεια υποκλοπής, ενώ η Apple πρέπει να δώσει ξανά διαπιστευτήρια ασφάλειας προσωπικών δεδομένων στους πελάτες της».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα