12 Δεκ 2014

Απεργία την Κυριακή για τους υπαλλήλους στο εμπόριο

Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί στον κλάδο του εμπορίου για την προσεχή Κυριακή 14 Δεκεμβρίου συμμετέχει ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου που καλεί τα μέλη του, εργαζόμενους στο εμπόριο να πάρουν μέρος.
Όπως αναφέρει: «Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις επτά (7) Κυριακές που θεσμοθετήθηκαν με τον αντεργατικό Ν. 4177/13, κατά τον οποίο είναι πλήρως και χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Μαζί με την πλήρη ανατροπή και την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα