15 Δεκ 2014

«Γκρεμίζεται» το Γραφείο Τειχών

Καταργείται ως Οργανισμός μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης των οχυρώσεων
“Θύμα” του Μνημονίου και το Γραφείο Τειχών της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης των Οχυρώσεων Κρήτης που καταργείται ως Οργανισμός και σταματά τη λειτουργία του έως το τέλος του 2015, αφού ολοκληρώσει το σημαντικό έργο ανάδειξης των οχυρώσεων που έχει ξεκινήσει στα Χανιά και στην υπόλοιπη Κρήτη.
Το Γραφείο Τειχών της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης των Οχυρώσεων Κρήτης το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, εκπονεί εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του Βυζαντινού τείχους στις οδούς Κοραολή και Δημητρίου, στην οδό Σήφακα, στον προμαχώνα του San Salvatore στη βορειοδυτική γωνία των ενετικών οχυρώσεων, στη νησίδα Σπιναλόγκα στο Λασίθι και στο Φρούριο Κούλε του Ηρακλείου.
Οι χρηματοδοτήσεις των έργων προερχόταν εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους. Αρχικά είχαν ενταχθεί και υλοποιούνταν με ευρωπαϊκά κονδύλια οι εργασίες στο Βυζαντινό Τείχος και στο δυτικό ανάχωμα (κοντά στο 2ο Δημοτικό σχολείο). Αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν και έπειτα το Γραφείο Τειχών θα κλείσει στο τέλος του 2015 όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης των Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μιχάλης Ανδριανάκης.
Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν και οι εργασίες στην Σπιναλόγκα και στον Κούλε του Ηρακλείου.
«Οι εργασίες γίνονταν εξ ολοκλήρου με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αρχικά εντάσσονταν τα έργα και από τα έργα πληρώνονταν το προσωπικό», σημείωσε ο κ. Ανδριανάκης, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι και για το ποιος Φορέας θα μπορούσε να αναλάβει τη συνέχιση του έργου ανάδειξης των οχυρώσεων της Κρήτης. «Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για τη συνέχιση του έργου της ανάδειξης των οχυρώσεων, μετά το “κλείσιμο” του Γραφείου Τειχών τον επόμενο χρόνο, θύμα και αυτό του μνημονίου. Νομίζω, πως η ανάδειξη των οχυρώσεων των Χανιών είναι ένα στοίχημα, που θα πρέπει να το κερδίσουμε. Για την πόλη, την ανάδειξη της Ιστορίας της, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριανάκης.

Ελένη Φουντουλάκη
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα