12 Δεκ 2014

Ο Μιχελογιαννάκης "δικαιώθηκε" και σταμάτησε την απεργία πείνας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας και με σχετική ανακοίνωσή του εξηγεί αναλυτικά τους λόγους.

Δείτε την ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη

"Πριν δέκα λεπτά συνεδριάσαμε με την επιτροπή των Σύριων στο Σύνταγμα.
Αρχικά και όσο αφορά εμένα, από τα 4 αιτήματα που είχα δημοσιοποιήσει πριν από 8 ημέρες στην έναρξη της απεργίας πείνας, έχω να πω:

Για το πρώτο αίτημα, δηλαδή το τέλος στα δύο μνημόνια σε ένα πακέτο, που φέρνει η μνημονιακή κυβέρνηση, ήταν συμβολική η κίνησή μου και αυτό που χρειάζεται τώρα να κάνω, είναι η άμεση επιστράτευσή μου στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το δεύτερο αίτημά μου, δηλαδή την προκλητική στάση του Νταβού

τογλου για συνεκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, θέλει πάλι αγώνα για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με περήφανη εξωτερική πολιτική.

Για το τρίτο αίτημά μου, σχετικά με το θέμα του Ρωμανού, με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, λύθηκε.

Όσο αφορά το τέταρτο, δηλαδή τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζητούν άσυλο με μωρά, με ακρωτηριασμένους, με ορφανούς από συγγενείς που χάθηκαν στον πόλεμο και μάλιστα σεβόμενοι την ανεργία του Έλληνα και που γι' αυτό δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σαφώς και γνωρίζω ότι επίλυση του μεταναστευτικού είναι αναθεώρηση του Δουβλίνου, της συνθήκης Σένγκεν, του συμφώνου μετανάστευσης και της επιμονής μας να καταλάβει επιτέλους η Ευρώπη ότι είμαστε σύνορό της.
Το χρονικό αυτών των ημερών είναι ότι αρχικά ήθελαν να τους δώσουν έναν χώρο για να στεγαστούν μωρά και ανάπηροι, ένα μέρος χωρίς θέρμανση, ύδρευση, φαγητό, γιατρό. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κοιμόμαστε στον δρόμο, σε απάνθρωπες συνθήκες. Έτσι περνούσαν απάνθρωπες ημέρες.

Σήμερα το πρωί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής επιτροπής, επισκέφτηκαν τον κ. Συρίγο. Μετά από δύο ώρες, τον επισκέφτηκε και πάλι η επιτροπή των Σύριων με τη βουλευτή κα Κατριβάνου.

Στις 1:30 σήμερα το μεσημέρι, η επιτροπή των Σύριων συναντήθηκε με τον κ. Καμίνη και αποφασίστηκε να φύγουν από το Σύνταγμα αρχικά 50 άτομα και σε λίγη ώρα από τώρα άλλα 15 άτομα, δηλαδή στο σύνολο, 65 άτομα. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα οι άλλοι 300. Ζήτησαν από τον κ. Καμίνη και τον κ. Συρίγο να μεγαλώσει ο αριθμός των 10 χορηγούμενων ασύλων ανά ημέρα, καθώς και μετά τη χορήγηση του κάθε ασύλου να λαμβάνουν ταξιδιωτικό έγγραφο το πολύ μέσα σε 15 ημέρες. Ως εκ τούτου, την Κυριακή, θα αποχωρήσουν όλοι οι Σύριοι από το Σύνταγμα.

Θεωρώ νίκη μας αυτές τις διαπραγματεύσεις και τις δεσμεύσεις Υπουργείου και Δήμου και γι' αυτό το λόγο, όπως και για τους τρεις παραπάνω, σταματάω την απεργία πείνας.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου Κρήτης"

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα