2 Ιαν 2015

Υποψήφιος στα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής με το “Ποτάμι” στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα, σε εγρήγορση βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων και στα Χανιά για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους εν όψει των εθνικών εκλογών. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει και σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στην… πρώτη γραμμή βρίσκονται τόσο γνώριμα όσο και νέα πρόσωπα της πολιτικής ζωής, ενώ “συνωστισμός” προτεινόμενων φαίνεται να παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο “Ποτάμι”.
ΣΤΗ ΝΔ
Στη Νέα Δημοκρατία δεδομένη θεωρείται η εκ νέου κάθοδος των τριών νυν βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη, Μανούσου Βολουδάκη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Οι τρεις βουλευτές είναι σε επαφή με τον Σεραφείμ Τσόκα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ για την Κρήτη. Στα ονόματα που μέχρι στιγμής συζητιούνται να προταθούν ως υποψήφιοι είναι αυτά του Μιχάλη Κυνηγού (πρώην δήμαρχος Ακρωτηρίου), του Μανώλη Σταματάκη (νυν περιφερειακού συμβούλου και πρώην δημάρχου Ν. Κυδωνίας), του Γιώργου Κονταξάκη (πρώην περιφερειακού συμβούλου), αλλά και του Νίκου Καρτάκη, προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων. Πάντως το σίγουρο είναι ότι σε επίπεδο Νομαρχιακής αναζητείται και γυναίκα υποψήφια προκειμένου να καλυφθεί η ποσόστωση.
“ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ” ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει τον κατάλογο των ονομάτων, τα οποία θα προταθούν στην Κουμουνδούρου για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Χανιά. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εκ νέου κάθοδος του Γιώργου Σταθάκη, αλλά και της Βάλιας Βαγιωνάκη. Από εκεί και πέρα, τα πρόσωπα που συζητούνται είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής: Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αγοραστάκης, η προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθηνά Γιαννουλάκη, ο πολιτικός μηχανικός Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, ο δικηγόρος Αντώνης Μπαλομενάκης, ο αγρότης Αλκιβιάδης Πενταράκης, ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Αντώνης Σκαμνάκης, ο δικηγόρος Νίκος Τζάρας και ο εργάτης Νίκος Τζινευράκης. Σε δημόσια τοποθέτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε «παρών ως απλός στρατιώτης», προσθέτοντας πως «εκεί νομίζω άλλωστε ότι παρουσιάζονται και οι μεγαλύτερες ελλείψεις».
ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Σε τοπικό επίπεδο δεν έχει ανοίξει ακόμα επίσημα η συζήτηση για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς όλοι περίμεναν μέχρι χθες να δουν αν θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος ή όχι, ώστε μετά να “μετρήσουν” τις δυνάμεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αθήνα κρούση έχει γίνει τόσο στον Ευτύχη Δαμιανάκη όσο και στην Ευαγγελία Κουρουπάκη, ενώ από το περιβάλλον Λοβέρδου προτείνεται ο Νίκος Πρασιανάκης, γιος του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
ΤΟ ΚΚΕ
Εντός των ημερών θα καταλήξουν και οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ένα ψηφοδέλτιο με παλαιά, αλλά και με νέα στελέχη του κόμματος. Στόχος του ΚΚΕ είναι να υπάρξει εκπροσώπηση από το αγωνιστικό κίνημα, το εργατικό, τη νεολαία, αλλά και τους αγρότες.
ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Επισήμως το “Ποτάμι” δεν έχει καταλήξει σε υποψηφίους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα Χανιά θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. To κόμμα έχει βρει και τα προεκλογικά του γραφεία τα οποία θα στεγαστούν απέναντι από το Δημαρχείο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, ο Μιχάλης Αεράκης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. δεν θέλει να είναι υποψήφιος καθώς δεν επιθυμεί να εμπλακεί με την πολιτική στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Από εκεί και πέρα, συζητούνται τα ονόματα του πρώην νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη, του οδοντιάτρου Γιώργου Μαρακάκη και της γιατρού Θεοχαρούλας Μυλωνάκη.
Γιώργος Κώνστας-Παρασκευάς Περάκης





ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα