25 Σεπ 2015

Ανοδικό ξεκινημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικό ξεκινημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών
Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην αρχή της συνεδρίασης της Παρασκευής, ακολουθώντας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε υψηλότερα επίπεδα. Ομως, ο συναλλακτικός τζίρος παραμένει χαμηλός.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κέρδιζε 0,63% σκαρφαλώνοντας στις 672,03 μονάδες με τον τζίρο στα 2 εκ. ευρώ.

Ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC κατέγραφαν κέρδη μεγαλύτερα του 2%. Το γερμανικό ινστιτούτο IFO ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικός εμπιστοσύνης αυξήθηκε ελαφρά στις 108,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 108,4 τον Αύγουστο.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για το μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών που θα προκύψουν από τα AQR και τα stress test που βρίσκονται σε εξέλιξη πίεσαν πολύ τις μετοχές τους στις τέσσερις συνεδριάσεις μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το σκάνδαλο της Volgswagen και η προοπτική της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από την Fed που επηρέασαν αρνητικά τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές τις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν φαίνεται να έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στην αγορά της Αθήνας.

Οι συμμετέχοντες στην τελευταία περιμένουν επίσης να δουν πως θα εξελιχθεί η πρώτη αξιολόγηση του 3ου προγράμματος από τους ελεγκτές των δανειστών που είναι κλειδί για την απελευθέρωση της συνολικής δόσης των 3 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις.

Οι ελεγκτές αναμένονται στην Αθήνα προς τα μέσα Οκτωβρίου κι αφού έχει προηγηθεί το Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα