15 Απρ 2016

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 19 Απριλίου

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 19 Απριλίου
Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 19 Απριλίου
Διεκδικώντας την επίλυση καθημερινών τους προβλημάτων, αλλά και περάσματος σχετικών ρυθμίσεων στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του  Υπουργείου Εσωτερικών, η Π.Ο.Ε. -Ο.Τ.Α. αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, από τις 11.30 το πρωί μέχρι την λήξη της πρωινής βάρδιας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).

Οι διεκδικήσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.:
«1.Άμεση  Νομοθετική  ρύθμιση  για  τη  μη  περικοπή  του  Ανθυγιεινού  και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές  άδειες, θεσμοθετημένες  άδειες,  κ.λπ.), καθώς και επέκταση του σε  άλλες  ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με  την πρόταση της Ομοσπονδίας.

2.Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος  Επικίνδυνης  και Ανθυγιεινής  εργασίας  με  τροποποίηση  του  άρθρου  4  του  Ν.3660/2008  και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του  Ν.3660/2008 και με το νέο  μισθολόγιο  (Ν.4354/2015). Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια που ήταν προσπάθεια και όρος της τότε ρύθμισης.

3.Άμεση επαναφορά της διάταξης που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την «Αξιολόγηση» και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και σε πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. και δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού οι Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.

4.Στους  Δημοτικούς  Αστυνομικούς  και  στους  Σχολικούς  Φύλακες  που επέστρεψαν με το Ν. 4325/2015  να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει  με  το  σύνολο  των  αποδοχών  τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά. Άμεση εφαρμογή της Πράξης 122/2015 του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  για την συνέχιση καταβολής της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους μετατάχθηκαν ή μετακινήθηκαν. Ανάκληση  της  υπ’  αριθμ.  πρωτ.:  2/3057/ΔΕΠ/23-3-2015 Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

5.Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζομένους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία!!!

6. Άμεση  επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς  «κατεύθυνση»  του  Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. κατηγορίας.

7.Επίλυση του προβλήματος της παροχής των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών σύμφωνα με την πρόταση που εγγράφως έχει καταθέσει η Ομοσπονδία. Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. να δώσουν άμεσα λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις».

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα