12 Απρ 2016

Διεθνές φεστιβάλ κόμιξ: Comicdom Con Athens

Το διεθνές Φεστιβάλ Κόμιξ, Comicdom Con Athens, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερα από δέκα χρόνια, ανανεώνει και εφέτος το ραντεβού του με τους λάτρεις της 9ης τέχνης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), ενώ επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται από τις 15 ως τις 17 Απριλίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων, των εκδηλώσεων, αλλά και των καλλιτεχνικών γεγονότων που θα διαδραματίζονται ακόμα και στους δρόμους (street party με μουσικές κλπ), οι παραβρισκόμενοι στο φεστιβάλ, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς κόμιξ από διαφορετικά μέρη του πλανήτη.
Ανάμεσά τους, ο Βρετανός Charlie Adlard, επί 12 χρόνια σχεδιαστής του The Walking Dead, της σειράς κόμικ που πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania.

Το παρόν θα δώσει επίσης και η ελληνικής καταγωγής Xριστίνα Πλάκα, η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης manga της Γερμανίας, και κάτοχος του πρώτου παγκοσμίως master στις «Σπουδές Manga». Το μεσημέρι του Σαββάτου (16/4) η δημιουργός θα μιλήσει για τις mangaka και τη σκηνή manga εκτός Ιαπωνίας, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας, σε εργαστήρι που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε θα διδάξει στους συμμετέχοντες τα πρώτα βήματα για να σχεδιάσουν τα δικά τους manga και θα γράψουν τη δική τους ιστορία.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ είναι: Ο διάσημος Γάλλος δημιουργός Ted Benoit, ο Βρετανός συγγραφέας κόμικ Al Ewing, ο βραβευμένος με Eisner Award Κροάτης σχεδιαστής comics και εικονογράφος Goran Sudzuka, ο Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής P.J. Holden, ο Ισραηλινός δημιουργός comics και animator, σκηνοθέτης και σχεδιαστής ταινιών μικρού μήκους, βίντεο κλιπ και τηλεοπτικών σειρών Mysh, η Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια Sookyoung Yoo, η Γαλλίδα colorist, εικονογράφος και δημιουργός Madeleine DeMille. Επιπλέον, παρόντες θα είναι οι τρεις ιδρυτές της πρώτης Κυπριακής comics ανθολογίας, «Current Comic Book Anthology», Τάσος Αναστασιάδης, Νέαρχος Κωνσταντίνου και “Αννα Φωτιάδου. Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης του φεστιβάλ είναι ο Tomek, ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό της οργάνωσης.

Επιπλέον, στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ο δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay, με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Στους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχει, όπως και κάθε χρόνο μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, ενώ πλούσιο θα είναι και το παιδικό πρόγραμμα του τριημέρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα