9 Δεκ 2014

Η Κρήτη παντού με την τουριστική της προβολή

• Σε 16 εκθέσεις θα συμμετέχει το νησί
Κατά πλειοψηφία πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης το «πακέτο» της τουριστικής προβολής του νησιού, ενώ δόθηκε το "πράσινο φως" για την καμπάνια που ετοιμάζεται.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού, κ. Βαμιεδάκης, ο οποίος και το ανέλυσε ενώ τόνισε ότι ο στόχος είναι να βρίσκεται παντού, σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις, η Κρήτη.
Όπως εξήγησε ο κ. Βαμιεδάκης, ο σκοπός του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προβολή και διαφήμιση της Κρήτης σε επαγγελματίες, δημοσιογράφους, bloggers και κοινό.
Η υλοποίηση του οράματος θέλει τη νέα ταυτότητα της Κρήτης να μεταδίδει τον πυρήνα των αξιών που χαρακτηρίζουν τον προορισμό, υποστηρίζοντας και προβάλλοντας την επιθυμητή αντίληψη για το νησί συμπλήρωσε ο κ. Βαμιεδάκης.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης υποστήριξε ότι η συνεργασία των φορέων της Κρήτης αποδίδει καρπούς, όπως και η προβολή που κάνει η Περιφέρεια για την οποία έχει διακριθεί πολλές φορές κι έχει εισπράξει τον έπαινο όλων εντός κι εκτός Ελλάδος.
"Στόχος μας είναι να λειτουργούμε πολλαπλασιαστικά" τόνισε ο κ. Αρναουτάκης. Tο πρόγραμμα στοχεύει, παράλληλα και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσω εξειδικευμένων δράσεων και στην προσέλκυση μελλοντικών επισκεπτών ειδικού ενδιαφέροντος και γενικότερα στην εξωστρέφεια της Κρήτης.
Μάλιστα, ήδη διαθέτει ένα ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ από ίδιους πόρους για να ενισχύσει αυτήν την καμπάνια. Ο κ. Βαμιεδάκης τόνισε ότι η Κρήτη παρουσιάζει σημαντική εξωστρέφεια, γεγονός που επιτεύχθηκε με όχι τόσο σημαντικά ποσά όπως εκείνα που διέθεσε η Κύπρος, για παράδειγμα. Στόχος, όπως εξήγησε ο ίδιος, είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση και για το 2015.
Η Κρήτη θα συμμετάσχει με βάση το πρόγραμμα σε 16 εκθέσεις, μεγάλες και μικρότερες, από το Όσλο μέχρι τη Μόσχα και από το Βελιγράδι μέχρι το Παρίσι και φυσικά το Βερολίνο που είναι και η μεγαλύτερη. (συνολικός προϋπολογισμός 300.000 ευρώ).

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα