16 Σεπ 2015

Δανία: Φυλακίσθηκε 15χρονη για τη δολοφονία της μητέρας της-Ηθελε να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές του ISIS

Στα 15 της χρόνια η Λίζα Μπορς οδηγείται στη φυλακή όπου θα παραμείνει εννέα χρόνια χωρίς αναστολή, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μητέρας της.

Οπως αποφάνθηκε δικαστήριο της Κοπεγχάγης, η νεαρή είναι ένοχη για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία, με συνεργό τον 29χρονο φίλο της από το Ιράκ, ο οποίος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 13 ετών και στη συνέχεια θα απελαθεί.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος συγκλόνισαν τη Δανία τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έγινε γνωστό ότι η 15χρονη πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και με 10 μαχαιριές άφησε νεκρή τη μητέρα της με την οποία τσακωνόταν συχνά.

Αιτία για τους καυγάδες, ήταν η εμμονή της Λίζα να βλέπει βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο οποίο οι τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ, αποκεφάλιζαν εν ψυχρώ δύο Βρετανούς ομήρους.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, η ανήλικη δολοφόνος έβλεπε το συγκεκριμένο βίντεο, λεπτά πριν μαχαιρωθεί θανάσιμα η μητέρα της, στην οποία είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε να φύγει με τον Ιρακινό φίλο της από τη Δανία και να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία.


ert

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα