5 Απρ 2016

Ο Πούτιν δείχνει τον τρόπο: Πώς να κρύψεις ένα δισ. δολάρια

     

Ενδεικτικά είναι όσα αποκαλύπτονται για τους «αυλικούς» του Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά και τον ίδιο από τις αποκαλύψεις των Panama Papers, οι οποίοι κατά κόρον χρησιμοποίησαν το δίκτυο των off-shore που τους παρείχε ο Φονσέκα, για να μεταφέρουν κρυφά χρηματικά ποσά έως και 200 εκατ. δολαρίων κάθε φορά, μέσα από πλασματικά έγγραφα, μεταχρονολογημένες διαταγές, μη εγγυημένων δανείων (μάλιστα από την Russian Commercial Bank με έδρα την Κύπρο) προκειμένου επίσης να αποκτήσουν τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων της χώρας.

Μάλιστα, ένας από αυτούς, ο Σεργκέι Ρολντίγκιν—ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει γνωρίσει στον Πούτιν την τωρινή του σύζυγο, Λουντμίλα—θεωρείται ότι λειτούργησε ως «βιτρίνα» για να αποκτηθούν μέσω του λογαριασμού του μεγάλα ποσοστά στη μεγαλύτερη εταιρεία οπτικοακουστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, Video International, στην κρατική βιομηχανία παραγωγής φορτηγών Kamaz, το 3,2% της Bank Rossiya και το 15% της εταιρείας Raytar με έδρα την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο η εφημερίδα Guardian ετοίμασε ένα βίντεο που μέσα σε 98 δευτερόλεπτα εξηγεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και το οποίο τιτλοφορεί: Πως να κρύψετε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε πέντε απλά βήματα!

Πρώτο: Βρείτε κάποιον που εμπιστεύεστε και στην περίπτωση του Πούτιν, αυτός ο κάποιος ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Μουσικής της Αγίας Πετρούπολης και προσωπικός του φίλος, Σεργκέι Ρολντούγκιν.

Δεύτερο: Βρείτε μια τράπεζα της οποίας τη διοίκηση έχει αναλάβει κάποιος φίλος. Στην περίπτωση του Πούτιν αυτή ήταν η Τράπεζα της Ρωσίας.

Τρίτο: Βρείτε μια νομική εταιρεία, που ειδικεύεται στις offshore.

Τέταρτο: Με τη βοήθεια της τράπεζας συστήστε εταιρίες στο όνομα του καλύτερου φίλου από το βήμα 1 και τοποθετείστε την έδρα τους σε κάποια χώρα της οποίας η νομοθεσία εξασφαλίζει πως δεν θα μάθει κανείς ποτέ τίποτα.

Πέμπτο: Η νομική εταιρία του βήματος τρία, εγκρίνει δάνεια προς τις εξωχώριες εταιρίες που στήσατε.

Η συνταγή της επιτυχίας δια χειρός Βλαντιμίρ Πούτιν

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα