5 Απρ 2016

Γιατί φλερτάρουμε έντονα την άνοιξη

Γιατί φλερτάρουμε έντονα την άνοιξη
Γιατί φλερτάρουμε έντονα την άνοιξη
Η άνοιξη είναι η εποχή που όλη η φύση εκπέμπει ερωτικά σήματα σε ένα ατελείωτο και δυναμικό όργιο που ακούει στο όνομα «εποχή αναπαραγωγής». Η μελισσούλα με τον μελισσούλο, η αγελαδίτσα με τον αγελαδίτσο, η γάτα με τον γάτο και πάει λέγοντας.

Έτσι κι ο άνθρωπος, το κατεξοχήν κορυφαίο ζώο στην πυραμίδα της αναπαραγωγής, την άνοιξη ανοίγει μάτια κι αυτιά για να αναζητήσει το έτερόν του ήμισυ σε δρόμους, πλατείες και μπαρ της παραλιακής.

Όχι αν το καλοσκεφτείς είναι μια πιθανότατη και πολύ εύστοχη εξήγηση για το γκομενοκυνηγητό που ξεκινάει την περίοδο αυτή. Για παράδειγμα, πολλά ζώα κατά την περίοδο της άνοιξης, έχουν πιο έντονα χρώματα ή καλύτερο τρίχωμα, για να μπορούν να προσελκύουν με μεγαλύτερη ευκολία τον υποψήφιο γαμπρό ή νύφη. Αντίστοιχα και ο κάγκουρας Μπάμπης θα σηκώσει τη μοϊκάνα πιο ψηλά και θα βάλει βαθύτερο «V» στο μπλουζάκι για να βγει να κυνηγήσει μετά ως ανώτερο θηλαστικό τη μικρή κι όμορφη Σούλα.

Ίσως φταίει κι ο καιρός, μεγαλώνει η μέρα, γίνεται πιο ζεστή, μπορείς να βγεις από το σπίτι χωρίς να φοράς τρία παπλώματα πάνω σου, οπότε εκ των πραγμάτων εκπέμπεις άλλου είδους σήματα προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Άλλωστε όλοι ξέρουμε πως όσο λιγότερα ρούχα φοράς, τόσο πιο έντονα φωνάζει το παρουσιαστικό σου ότι θέλει προσοχή πάνω του. Σεχιστικό μεν, αλλά τι να κάνουμε μαμά, σε αυτόν τον κόσμο ζούμε.

Από ‘κει και πέρα είναι κι η αλλαγή ώρας. Σκέψου ότι η μέρα σου μεγαλώνει κατά μία ολόκληρη ώρα! Αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί λοιπόν, οπότε ο έρωτας είναι μια πρώτης τάξεως ενασχόληση που πολύ ταιριάζει με την άνοιξη. Σκέψου να έρθει το καλοκαίρι και να είσαι ακόμα μπακούρι. Με ποιον θα ατενίζεις το ηλιοβασίλεμα, με ποιον θα κανονίσεις σιχαμερές διακοπές στο Ποσείδι, με ποιον θα ονειρεύεσαι βαρκάδες στην πλαστική πισίνα του μπαλκονιού σου;

Πέρα από την πλάκα τώρα, το πιστεύω πραγματικά ότι είναι θέμα εποχής, γιατί παρατηρώ στους γύρω μου μια επαγρύπνηση πάνω σ’ αυτό το θέμα, λες και τους τελειώνει ο χρόνος και θα μείνουν για πάντα μόνοι. Είναι ίσως ότι μετά το λήθαργο του χειμώνα, το σώμα ξυπνάει κι έχει απαιτήσεις, που μέχρι τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, επειδή μαζί με σένα κοιμούνται κι οι ορμόνες σου.

Μπορεί βέβαια η εξήγηση να είναι αρκετά πιο απλή και να έχει να κάνει με το ότι απλά αλλάζεις διάθεση και συμβαδίζεις με το περιβάλλον σου, βγαίνει ο ήλιος εκτός από τον ορίζοντα και μέσα σου, οπότε έχεις την ανάγκη αυτό που σου συμβαίνει να το μοιραστείς.

Είναι κάτι σαν πλασίμπο, με την έννοια ότι αν έξω βρέχει, δεν πειράζει και τόσο να είναι όλα γκρι και μουντά. Όταν όμως έξω γίνεται πάρτι χρωμάτων κι αισθήσεων, τότε το τόσο γκρι χτυπάει ξαφνικά πολύ πιο άσχημα.

Είναι το γαμώτο όμως, που όλα σε αυτόν τον κόσμο, τα έχουμε φτιάξει για να πηγαίνουν εποχιακά. Ρούχα, μαλλιά, φαγητό, διασκέδαση, ακόμα κι οι ίδιες οι ανθρώπινες σχέσεις, καταντήσανε να πηγαίνουν με την εποχή, σαν να λέμε «έρωτας άνοιξη- καλοκαίρι 2016».

Μα αν θες πραγματικά να ερωτευτείς και είσαι αρκετά τυχερός για να σου συμβεί, μπορεί και να συμβεί Σεπτέμβρη μέσα στην εξεταστική με βροχή και λάσπη. Και δε θα είναι λιγότερο υπέροχο επειδή δε θα μυρίζει γαζίες η ατμόσφαιρα. Μπορεί και να είναι πολύ-πολύ πιο ανοιξιάτικο κι από ολόκληρο τον Απρίλη μαζί. Άλλωστε την άνοιξη αν δε τη βρεις, μπορείς πάντα να τη φτιάξεις.
Πηγή: pillowfights

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα