16 Δεκ 2014

H Παιδιατρική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου θα αναγκαστεί να κλείσει 7 μέρες μέσα στο Δεκέμβριο

Δεν υπάρχουν ιατροί για να καλύψουν τις εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και θα παραμείνει κλειστή για 7 ημέρες (από 21 έως 27 Δεκεμβρίου) μέσα στο μήνα.
Από την κλινική έχουν αποχωρήσει τρεις γιατροί, χωρίς να έχει προσληφθεί κανένας νέος, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με γονείς σε πρώτη προτεραιότητα μπήκε η πίεση ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να έρθει ο γιατρός από την Ικαρία που έχει δείξει ενδιαφέρον. Όμως η έλευσή του δεν ικανοποιεί απόλυτα τις υπάρχουσες ανάγκες, καθώς η παρουσία του εδώ με απόσπαση εξασφαλίζεται μόνο για 6 μήνες. Οπότε οι γονείς αποφάσισαν να πιέσουν ώστε το χρονικό διάστημα να είναι μεγαλύτερο.
Στη συζήτηση φάνηκε ότι σαν κοινωνία με τις κινητοποιήσεις μας έχουμε καταφέρει μερικά πράγματα, γεγονός που δείχνει ότι δεν θα πρέπει να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα.
Στη συνάντηση μεταφέρθηκε πρόταση, την οποία διατύπωσαν οι παιδίατροι της περιοχής στο διοικητή του Νοσοκομείου, να καλύψουν οι ίδιοι δωρεάν στα ιατρεία τους τα κενά των εφημεριών. Πάντως η πρόταση δε λύνει το πρόβλημα, απλά το «μπαλώνει», αφού οι παιδίατροι θα μπορούν μόνο να εξετάζουν χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρουν ό,τι μια ολόκληρη κλινική μπορεί να προσφέρει.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα