13 Απρ 2016

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας
Στάση εργασίας και συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας
Συντονισμένη κινητοποίηση πραγματοποιούν οι ομοσπονδίες των δασκάλων – νηπιαγωγών και των καθηγηττών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με αιχμή το θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τις καλύψεις των κενών θέσεων εργασίας. Στο πλευρό τους με στάση εργασίας και η ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ επισημαίνεται ότι: «Την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμη φορά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες, μετά την αξιολόγηση των θεσμών.

Για μια ακόμη φορά, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι προσωρινές και επιφανειακές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν».

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αναφέρει πως «στηρίζει τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. που απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που χρειάζεται η εκπαίδευση.
Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων το Ν.3848/10, του οποίου την κατάργηση διεκδικούσε το εκπαιδευτικό κίνημα και την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή Κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι θα πραγματοποιήσει.
Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών Κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, στις 11:30πμ με αιτήματα:

Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν  όλα τα πραγματικά κενά
Κατάργηση του Ν.3848/10
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ».

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα