12 Απρ 2016

Βελονισμός και παρενέργειες...

Βελονισμός και παρενέργειες
Βελονισμός και παρενέργειες
Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που έχουν δοκιμάσει τη μέθοδο του βελονισμού, αναφέρουν πως είχαν θετικά αποτελέσματα όπως:  καλύτερο ύπνο, περισσότερη ενέργεια, πνευματική διαύγεια, καλύτερη πέψη και λιγότερο άγχος.

Ο βελονισμός ωστόσο, όπως και κάθε θεραπευτική μέθοδος έχει και κάποιες σπάνιες, αλλά πιθανές παρενέργειες. Πριν αποφασίσετε να δοκιμάσετε τη θεραπεία, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι παρενέργειες και πως θα μπορούσαν να σας επηρεάσουν.Αύξηση αρχικών συμπτωμάτων

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν μια σημαντική βελτίωση μετά το βελονισμό, ορισμένοι αισθάνονται χειρότερα πριν αρχίσουν να νιώθουν τις θετικές διαφορές. Στους κύκλους της φυσικής ιατρικής, αναφέρεται ως θεραπευτική κρίση. Αυτό συμβαίνει, καθώς το σώμα αρχίζει να υφίσταται αλλαγές και να ενεργοποιείται. Αποτέλεσμα αυτής της ενεργοποίησης μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων, αλλά και επανεμφάνιση προηγούμενων ασθενειών που βρίσκονταν σε αδράνεια.

Κούραση

Το αίσθημα κόπωσης μετά το βελονισμό δεν είναι αιτία για ανησυχία, αλλά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι χρειάζεστε ξεκούραση. Με αυτό τον τρόπο θα επιτρέψετε στον οργανισμό σας να δεχτεί τη θεραπεία.

Πόνος

Υπάρχει πιθανότητα να νιώσετε πόνο στις περιοχές που είχαν τοποθετηθεί οι βελόνες, με κυριότερα σημεία τα χέρια και τα πόδια. Επιπλέον, οι μυϊκοί πόνοι αποτελούν συχνό φαινόμενο μετά τη θεραπεία.

Μώλωπες

Μελάνιασμα και μώλωπες μπορούν να εμφανιστούν στις ίδιες περιοχές που μπορεί να υπάρξει έντονος πόνος, μετά την αφαίρεση των βελονων. Μερικές φορές οι μώλωπες μπορεί να είναι αποτέλεσμα, αιματώματος, δηλαδή συσσώρευσης αίματος στις περιοχές που έχουν δεχθεί βελονισμό.

Μυϊκές συσπάσεις

Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ακούσιες μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια ή μετά την ολοκλήρωση της θεραπεία του βελονισμού. Θα πρέπει να αναφέρετε τη παρενέργεια στον βελονιστή σας, καθώς μπορεί  να είναι σε θέση να αποτρέψει ή να μειώσει τη σύσπαση μέσω της τεχνικής.

Ζαλάδα

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μετά το βελονισμό μπορεί να εμφανίσετε ζαλάδες και τάσεις λιποθυμίας. Φροντίστε να έχετε γευματίσει πριν τη συνεδρία. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, μείνετε λίγο στην αίθουσα αναμονής μέχρι να νιώσετε καλύτερα, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές πριν αποχωρήσετε.

Συναισθηματική απελευθέρωση

Η ελεύθερη ροή που δημιουργεί η διαδικασία, μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση και ¨ξέσπασμα¨ συναισθημάτων (π.χ. κλάμα). Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του.Πηγή: Huffpost healthy living

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα