12 Απρ 2016

Τούρκος στρατιώτης νεκρός στο Ντιγιάρμπακιρ

Τούρκος στρατιώτης νεκρός στο Ντιγιάρμπακιρ
Τούρκος στρατιώτης νεκρός στο Ντιγιάρμπακιρ
Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά σε στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, δήλωσε την Τρίτη τουρκική στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση αυτή έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ένα προχωρημένο φυλάκιο στον τομέα Χανίν, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ και οι αρχές αποδίδουν την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Στους 47 τραυματίες περιλαμβάνονται οκτώ άμαχοι, διευκρίνισε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως ο στρατός ξεκίνησε σαρωτική επιχείρηση έπειτα από αυτό. Η Τουρκία ζει εδώ και πολλούς μήνες σε κατάσταση συναγερμού λόγω του κύματος επιθέσεων που συνδέονται με την κουρδική σύγκρουση ή αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IK).

Στόχους του ISIS στη Συρία βομβάρδισε η Τουρκία
Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την Τρίτη στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία σε αντίποινα για τους πυραύλους από το συριακό έδαφος που έπληξαν τουρκική μεθοριακή πόλη, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς, από δύο βλήματα που είχαν ριφθεί από το συριακό έδαφος. Η Κιλίς είχε πληγεί και την Δευτέρα από συριακούς πυραύλους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Η περιοχή αυτή της μεθορίου κοντά στο Κιλίς ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα