12 Απρ 2016

Δύο Ρώσοι πιλότοι νεκροί κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους στη Συρία

Δύο πιλότοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν το πρωί όταν συνετρίβη το ελικόπτερο τους, ένα Mi-28, κοντά στην πόλη Χομς της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας ότι το ελικόπτερο δεν κατερρίφθη. Ομάδα ειδικών πραγματοποιεί έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος για να διαλευκάνει τα αίτια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο δεν κατερρίφθη, αλλά συνετρίβη λόγω «κάποιου τεχνικού προβλήματος».
Πρόκειται για τον 6ο και τον 7ο στρατιώτη που σκοτώνονται σε αποστολή από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου. Παλαιότερα ένας πιλότος μαχητικού, ένας σκοπευτής του Ναυτικού, ένας στρατιωτικός σύμβουλος και δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν. Ένας ρώσος στρατιώτης αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία. Ωστόσο η Μόσχα συνεχίζει να διεξάγει στη χώρα αυτή αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στόχων τρομοκρατών» και να υποστηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ-Ασαντ.
Ο πρωθυπουργός της Συρίας Ουάελ αλ-Χάλκι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι συριακές δυνάμεις προετοίμαζαν επιχείρηση για την ανακατάληψη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, ότι σφοδρές μάχες μαίνονταν στην περιοχή του Χαλεπίου, κυρίως για να απωθηθεί επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο αλ-Νόσρα, ωστόσο διέψευσε ότι προετοιμαζόταν έφοδος στην πόλη, μέρος της οποίας ελέγχεται από τους αντάρτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα