12 Δεκ 2014

Ρέθυμνο: Επίσημα και πάλι πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ ο Γιώργος Μαρινάκης

Συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες το Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που εξελέγη από την 26η Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο Ρέθυμνο, παρουσία όλων των μελών του πλην του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νίκου Σταυρογιάννη.
Το νέο Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. μέσα σε πνεύμα ομοφωνίας και συναίνεσης συγκροτήθηκε σε σώμα και προέβη σε κατανομή αξιωμάτων ως εξής:
1. Γιώργης Χ. Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνης Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
2. Απόστολος Καλογιάννης Δήμαρχος Λαρισαίων Αντιπρόεδρος, Αρμόδιος για διοικητικά - οικονομικά θέματα
3. Αστέριος Μπουσνάκης Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης Αντιπρόεδρος, Αρμόδιος για τεχνικά θέματα
4. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης Δήμαρχος Ηράκλειας Γραμματέας
5. Ευάγγελος Μυτιληνός Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης Ταμίας
6. Δημήτριος Καρασταύρου Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής Μέλος
7. Σαράντος Μαρινάκης Μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας Μέλος
8. Αλέξανδρος Πνευματικός Δήμαρχος Κορινθίων Μέλος
9. Άγγελος Σαμακοβλής Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού Μέλος
10. Νικόλαος Σταυρογιάννης Δήμαρχος Λαμιέων Μέλος
11. Αντώνιος Σχετάκης Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων Μέλος
12. Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Αργους Μέλος
13. Νικόλαος Φακουρέλης Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου Μέλος
Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για να διασφαλίσει την ευέλικτη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του οργάνου, συγκρότησε Εκτελεστική Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ένωσης, τους δύο Αντιπροέδρους, τους Δημάρχους Λαμιέων και Κορίνθου και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Άργους κ. Π. Σχοινοχωρίτη. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα επεξεργάζεται τα επείγοντα θέματα των Δ.Ε.Υ.Α. και θα εκπροσωπεί την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων και τους φορείς.
Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της σπουδαιότητας για τις Δ.Ε.Υ.Α. των ζητημάτων που συνδέονται με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) ανέθεσε στον κ. Δ. Καρασταύρου, Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής, τον συντονισμό των ενεργειών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που αφορούν στο νέο ΕΣΠΑ (παρακολούθηση, ενημέρωση Δ.Ε.Υ.Α.) και την εποπτεία της επιστημονικής Επιτροπής που θα συγκροτήσει η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. για το εν λόγω θέμα.
Η Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. εξέλεξε ως Πρόεδρό της τον κ. Σωτήριο Σακκά, Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων.
Τέλος, το Δ.Σ της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αποδοκίμασε και εξέφρασε την εντονότατη διαμαρτυρία του για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων» που κατατέθηκε στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνεται άρθρο (άρθρο 68) σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ να αναλαμβάνει αδαπάνως τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων και των Δ.Ε.Υ.Α. της Περιφέρειας της χώρας μας.
Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ζητά την απόσυρση του παραπάνω άρθρου θεωρώντας ότι επιχειρείται με έμμεσο τρόπο η ιδιωτικοποίηση του τομέα ύδρευσης της χώρας μας, αφού μετά την αποτυχημένη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ η οποία είναι εταιρεία που ελέγχεται από το δημόσιο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, η ΕΥΔΑΠ θα μπορεί αν ψηφισθεί το εν λόγω άρθρο, αφού αναλάβει τα δημοτικά δίκτυα, να τα παραχωρεί σε ιδιώτες. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. υπενθυμίζει ότι μόλις πρόσφατα η ιδιωτικοποίηση του νερού κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας και απορρίφθηκε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης με το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Μάιο του 2014.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα