17 Σεπ 2015

«Το ΠΑΣΟΚ δύναμη συνεργασίας και εγγύηση σταθερότητας»

Κάλεσμα ενότητας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έκανε και από το Ρέθυμνο η πρόεδρος του κινήματος, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ενώ νωρίτερα είχε μεταβεί στα Χανιά. Τελικός προορισμός της ήταν το Ηράκλειο για την κεντρική εκδήλωση του κινήματος. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τους φορείς και τους παραγωγικούς φορείς και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει την τρίτη εντολή στο κίνημα, το οποίο η ίδια χαρακτήρισε ως «καταλύτη της συνεργασίας και εγγυητή της σταθερότητας».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό, Μανώλη Όθωνα, ενώ το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο τέως βουλευτής, Γιώργος Περάκης. Τη κα Γεννηματά υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, οι δήμαρχοι Μυλοποτάμου, κ. Κόκκινος, Αγίου Βασιλείου, κ. Ταταράκης, Αμαρίου, κ. Μουρτζανός, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γεωργαλής, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων. Φυσικά, παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Λίτινας, Σήφης Βουκάλης, Μανώλης Καρνιωτάκης και Δώρα Παπαδάκη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία σύντομη επαφή με την πρόεδρο του κινήματος.
Καλωσορίζοντας την κα Γεννηματά, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κ. Λιονή δεν παρέλειψε να επισημάνει τα προβλήματα της Τ.Α., σημειώνοντας: «Οι άνθρωποι της Τ.Α. σε αυτά τα δύσκολα χρόνια προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη, να βοηθήσουμε ώστε να μην αισθάνεται μόνος του. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, παρά το ότι δεν είχαμε και πολύ μεγάλη βοήθεια από το κεντρικό κράτος. Και αυτό ζητάμε από όλους τους πολιτικούς που επισκέπτονται τον τόπο μας, με συνεργασία όλοι οι θεσμοί να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να βοηθηθεί ο τόπος και οι άνθρωποι».
Την πεποίθηση του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη εξέφρασε ο τέως βουλευτής, Γιώργος Περάκης, που τόνισε προς την κα Γεννηματά: «Σε πείσμα ορισμένων, το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ θα πάει μπροστά. Εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι η τρίτη θέση είναι εφικτή».
Στη χθεσινή συνάντηση στο κτήριο της ΠΕΡ παραβρέθηκαν πολλά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν «αποχωρήσει» με κατεύθυνση το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου και που σήμερα φαίνεται να επιστρέφουν στο κίνημα, με στόχο την ενίσχυσή του.
Άλλωστε, η κα Γεννηματά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ενότητας του κινήματος και εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο εγγυητής της επόμενης ημέρας μετά τις εκλογές.
«Η χώρα», είπε, «χρειάζεται μία κυβέρνηση τετραετίας, μία σταθερή κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που στήριξαν και το προηγούμενο διάστημα τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι η τρίτη δύναμη, γιατί μπορεί να είναι ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, ευρωπαϊκή, δημιουργική δύναμη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και θα ήθελα και από το Ρέθυμνο να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους όσους βαδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Σε όσους ονειρευτήκαμε μαζί, σε όλους με τους οποίους αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα. Και τους καλώ να επιστρέψουν, να ξανασυναντηθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι, το δικό μας σπίτι. Θα είμαστε πιο δυνατοί για να στηρίξουμε τη χώρα μας, στη βάση μίας προγραμματικής, δεσμευτικής συμφωνίας, για να προχωρήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές στους δύσκολους όρους αυτού του μνημονίου, αλλά και να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ μέσα από εμπιστοσύνη, επενδύσεις, πολιτική σταθερότητα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέσεις δουλειάς για να χτυπήσουμε το μεγάλο εχθρό, που είναι η ανεργία, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην χώρα τους».
«Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση τετραετίας, μία σταθερή κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που στήριξαν και το προηγούμενο διάστημα τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι η τρίτη δύναμη, γιατί μπορεί να είναι ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, ευρωπαϊκή, δημιουργική δύναμη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και θα ήθελα και από το Ρέθυμνο να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους όσους βαδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Σε όσους ονειρευτήκαμε μαζί, σε όλους με τους οποίους αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα. Και τους καλώ να επιστρέψουν, να ξανασυναντηθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι, το δικό μας σπίτι. Θα είμαστε πιο δυνατοί για να στηρίξουμε τη χώρα μας, στη βάση μίας προγραμματικής, δεσμευτικής συμφωνίας, για να προχωρήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές στους δύσκολους όρους αυτού του μνημονίου, αλλά και να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ μέσα από εμπιστοσύνη, επενδύσεις, πολιτική σταθερότητα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέσεις δουλειάς για να χτυπήσουμε το μεγάλο εχθρό, που είναι η ανεργία, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην χώρα τους».
Δεν παρέλειψε να ασκήσει ιδιαίτερη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως πλέον έχει ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέραν της παραμονής της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη.
«Τώρα που το μνημόνιο – αντιμνημόνιο κατέρρευσε», είπε, «όλοι γνωρίζουν ποιοι είπαν ψέματα το προηγούμενο διάστημα και στα Ζάππεια και στη Θεσσαλονίκη. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός δρόμος. Κανένας δεν παρουσίασε στον ελληνικό λαό έναν άλλον δρόμο με λιγότερο κόστος από αυτό που σήμερα έχουμε πληρώσει.
Η εθνική γραμμή για τη χώρα είναι μία και μοναδική και είναι αυτή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010. Η παραμονή της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη ως ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός έχει ματώσει, έχει γονατίσει. Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για success story. Όμως, σηκώσαμε μεγάλο βάρος και γονατίσαμε και εμείς. Το καλοκαίρι όταν χρειάστηκε ήμασταν και πάλι στην πρώτη γραμμή. Όταν η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης έφτασε στο ναδίρ και οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, ήμασταν εκεί, στο τραπέζι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναλάβουμε και πάλι τις ευθύνες μας απέναντι στη χώρα. Διαφωνούμε απόλυτα με κάθε άρθρο και κάθε λέξη αυτής της συμφωνίας, αλλά ήταν η μοναδική δυνατότητα που υπήρχε για να αποφύγει η Ελλάδα την άτακτη χρεοκοπία και την απόλυτη περιθωριοποίηση. Και παλέψαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πισωγυρίσματος, πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κίνημα, υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξαναγίνει ούτε ουρά, ούτε δεκανίκι κανενός».
«Όσο περισσότερο αδυνατίσετε με την ψήφο σας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, τόσο ευκολότερα θα καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και εάν το ΠΑΣΟΚ είναι η τρίτη δύναμη, θα είναι ο καταλύτης για τη συνεννόηση, τη συνεργασία και ο εγγυητής για τη σταθερότητα. γιατί εμείς πιστεύουμε στις συνεργασίες, έχουμε αποκτήσει εμπειρία, έχουμε κάνει και λάθη, όμως πάθαμε και μάθαμε. Έχουμε βάλει μυαλό και ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξαναγίνει ούτε ουρά, ούτε δεκανίκι κανενός.
Εμείς έχουμε στο DNA μας τη σύνθεση της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού, αλλά παράλληλα του κοινωνικού κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Γι’ αυτό είμαστε η πυξίδα του συστήματος, γι’ αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε να μην μπατάρει. Γιατί η ΝΔ είναι προσανατολισμένη μόνο στον ιδιωτικό τομέα, δεν νοιάζεται για το κοινωνικό κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι προσανατολισμένος στον κρατισμό και μάλιστα με παλαιοκομματικό τρόπο, αφοσιωμένος στις πελατειακές σχέσεις. Εμείς μπορούμε να ενώσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, που είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».
Ειδικά για τους αγρότες, η κα Γεννηματά τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν τα ισοπεδωτικά μέτρα για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, που κλείνουν τον δρόμο στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να μπουν οι βάσεις για να ενισχυθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα δώσουν διέξοδο στην κρίση.




goodnet

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα