16 Δεκ 2014

Σταύρος Θεοδωράκης: Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή αλλά εκλογές μέσα στο 2015

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ «ΠΟΤΑΜΙΟΥ»
- Είχε συνάντηση με πολίτες του Ρεθύμνου την Κυριακή στο Ωδείο
- Κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και δέσμευση της κυβέρνησης για εκλογές εντός του 2015 πρότεινε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης από το Ρέθυμνο το οποίο επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, κάνοντας παράλληλα σταθμό και στο Ηράκλειο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μετά την τουριστική περίοδο.
Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο Α. Σαμαράς δεν μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Ε. Βενιζέλος δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή», επιλογή, την οποία ό ίδιος χαρακτήρισε «λάθος».
«Οι στιγμές είναι αρκετά δύσκολες και πρέπει το επόμενο διάστημα να πάρουμε αρκετές αποφάσεις. Νομίζω ότι το παλιό σύστημα, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται ως νέο αλλά ουσιαστικά είναι κάτι παλιό, δεν έχει βάλει μυαλό με τα λάθη του παρελθόντος, δεν υπάρχει καμία συνεννόηση για τίποτα και το λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός. Ελπίζω μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα αλλάξουμε ρότα, θα μπορέσουμε να έχουμε μία ελάχιστη συνεννόηση, ώστε οι επόμενοι μήνες να μην είναι μαύροι μήνες για τη χώρα.
Είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Η δική μας άποψη είναι ότι πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος από αυτή τη Βουλή, αλλά πρέπει η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα κάνει εκλογές τους επόμενους μήνες. Εμείς έχουμε προτείνει το Νοέμβριο, μετά την τουριστική περίοδο, αλλά αυτό είναι υπό συζήτηση. Σημασία έχει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να κάνει η κυβέρνηση ένα βήμα πίσω σε σχέση με το χρόνο εκλογής και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα πίσω σε σχέση με την εκλογή του προέδρου. Αυτοί οι μικροί συνεχείς εμφύλιοι που γίνονται στην κοινωνία γίνονται απλώς για να κερδίσουν το χειροκρότημα των κομματικών τους στρατών», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού που μίλησε στο Ωδείο Ρεθύμνου, όπου δέχθηκε τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και απάντησε σε όλα όσα του τέθηκαν.
Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο κρισιμότερος μήνας της κρίσης. Αφού τόνισε ότι χρειάζονται καινούργιες συναινέσεις, υποστήριξε ότι «όπως δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να κάνει τη διαπραγμάτευση, έτσι δεν θα μπορέσει και ο Τσίπρας, όπως δεν θα μπορούσε ούτε ο Θεοδωράκης. Τη συνεννόηση με την Ευρώπη, είπε, θα μπορούσε να την κάνει μόνο ένας, ο Έλληνας, δηλαδή κάποιος που θα πήγαινε εκεί και θα έλεγε "έχω μια συμμαχία του 51% και ζητώ αυτό"».
Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και πρόσθεσε ότι «τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος προσπαθούν να κάνουν έναν αιφνιδιασμό στην κοινωνία. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να βρει λύσεις για την κοινωνία. Ο Βενιζέλος δεν μπορεί να βρει λύσεις ούτε για το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα πρέπει να πάει σε συντεταγμένες λύσεις. Εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή».
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου Αχιλλέας Γραβάνης και Σπύρος Δανέλλης καθώς και ο Κυριάκος Καραγιώργης, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Έτοιμο είναι το Ποτάμι να συμμετέχει στις εκλογές, όταν αυτές προκύψουν, με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. «Ο στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση στη Βουλή, νέους ανθρώπους, νέους δημιουργούς, νέους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες, ανθρώπους δηλαδή που δεν θα έχουν σχέση με το παλιό σύστημα, γιατί η Βουλή χρειάζεται νέο αίμα και η κυβέρνηση χρειάζεται έμπειρα χέρια».
Όσο για το ποιες θα είναι οι «συμμαχίες» του Ποταμιού, ο Στ. Θεοδωράκης αρκέστηκε να απαντήσει: «Εμείς θα έρθουμε σε συνεννόηση με αυτούς που πρέπει τη στιγμή που θα πρέπει. Δεν είμαστε στη Βουλή, άρα δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να συζητάμε για κοινοβουλευτική συνεννόηση. Αυτό που ζητάμε είναι να συζητήσουν τα κόμματα προεκλογικά πολύ σοβαρά το πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Κι εμείς θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και ποιοι οι αντίπαλοί μας».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, «Το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κοινωνία, με ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, με ανθρώπους που θέλουν να θρέψουν κομματικούς στρατούς».
Ακόμη τόνισε ότι στόχος του Ποταμιού είναι η συνεργασία με την Εθνική Ελλάδος, με ανθρώπους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά: «Θα βοηθήσουμε μία κυβέρνηση ανάλογα με τη δύναμή μας, με το μπόι μας, γιατί αλλιώς συμπεριφέρεσαι αν πάρεις 7% και αλλιώς αν πάρεις 15%, αλλά θα τη βοηθήσουμε όχι για να παραληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, θα τη βοηθήσουμε για να αλλάξουμε πορεία. Δεν μας ενδιαφέρει να διορίσουμε δικούς μας υπουργούς, με την έννοια των κομματικών στελεχών. Το Ποτάμι δεν έρχεται για να βοηθηθούν οι φίλοι ή βουλευτές που θα βγάλει αύριο ο Θεοδωράκης. Το Ποτάμι έρχεται σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για να προτείνει στην κοινωνία μία κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος».
ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά της πολιτικής των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Έχουμε τους αμαρτωλούς, στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, που άφησαν τη χώρα να χρεοκοπήσει, που την άφησαν χωρίς λεφτά και έχουμε και τους ανίκανους, αυτούς που υπόσχονται στη χώρα ότι θα βρουν λεφτά, ότι θα φυτρώσουν οι θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από το μηδέν ευνοϊκές συνθήκες και όταν είναι φανερό ότι αυτή η συνταγή δεν είναι καθόλου επαναστατική, γιατί έχουν την αίσθηση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά που λένε είναι επαναστατικά. Δεν είναι επαναστατικά, είναι παλαιοκομματικά, είναι τα ίδια που λένε κάθε φορά αυτοί που διεκδικούν εξουσία».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ!
“Το να ακούς τον Καζαντζάκη είναι και υποχρέωση και ευχαρίστηση του κάθε κρητικού. Έμαθα ότι το θέατρό μας, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανεβάζει την “Αναφορά στο Γκρέκο”, αυτή τη σπουδαία παράσταση, και ήθελα να τη δω και να ξαναθυμηθώ τις συμβουλές του μεγάλου Κρητικού. Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που θα παρακολουθήσω την παράσταση μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο, που τον κάλεσα και ήρθε από το Ηράκλειο να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση του παππού μας του Καζαντζάκη.”
Την παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο” με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού. Μαζί του ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος που αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο και τον Σταύρο Θεοδωράκη υποδέχθηκε ο Μιχάλης Αεράκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ο οποίος ανέφερε “ο παππούς μας ο Καζαντζάκης μας εδείχνη τον δρόμο που έχουμε χάσει”. Στο τέλος της παράστασης ο Αρχιεπίσκοπος και ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρησαν τόσο τον Τάκη Χρυσικάκο όσο και τους Δημήτρης Τσούρτο και Σταύρο Ψαρουδάκη που ερμήνευσε μοναδικά μερικά από τα πιο όμορφα κρητικά τραγούδια. Η βραδιά συνεχίστηκε στο χωριό Αχλαδές στο καφενείο “το Κέντρο” όπου όλοι μαζί απόλαυσαν τη Μυλοποταμίτικη φιλοξενία.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα