18 Σεπ 2015

Στην καθημερινότητά σου συναναστρέφεσαι με πολλούς ανθρώπους. Είτε αυτοί είναι φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι. Όμως κάποιοι από αυτούς μπορεί να θεωρηθούν τοξικά είδη ανθρώπου τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή σου, μεταφέροντάς σου άγχος και αρνητισμό.

Μπορείς να αποφύγεις αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις, απομακρύνοντας αυτά τα άτομα απο την ζωή σου. Πως θα αναγνωρίσεις τα τοξικά άτομά;



  8 Τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να ”φύγουν” από την ζωή σου!

1. Αυτοί που είναι επικριτικοί


Είναι άνθρωποι που θα κρίνουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς να δουν και την άλλη όψη του νομίσματος, βγάζοντας γρήγορα συμπεράσματα.

Tips: Μην ζητήσεις κάποια συμβουλή! Είναι χάσιμο χρόνου.

2. Αυτοί που ζηλεύουν

Στην ζωή σου, μπορεί να έχεις επιτυχίες και αποτυχίες. Οπότε χρειάζεσαι δίπλα σου άτομα τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες. Αν διαπιστώσεις, λοιπόν, ότι κάποια άτομα δεν χαίρονται πραγματικά για εσένα σε κάθε επιτυχία σου, τότε αυτά τα άτομα θεωρούνται τοξικά, γιατί πολύ απλά… ζηλεύουν και θεωρούν ότι η επιτυχία αυτή πρέπει να συμβεί σε αυτούς.

Tips: Κράτησε απόσταση!

3. Αυτοί που θέλουν να έχουν τον έλεγχο

Στην προσωπική σου ζωή, αλλά και στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία ίσως συναντήσεις άτομα που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Τα άτομα αυτά δεν ακούνε κανέναν και προσπαθούν πάντα να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Tips: Ακατάλληλα άτομα σε κάθε είδους επιχείρηση! Καλύτερα να τους αποφύγεις, γιατί θα παίρνουν ”ζημιογόνες” πρωτοβουλίες.

4. Αυτοί που είναι αλαζονικοί

Άλλο άτομο με αυτοπεποίθηση και άλλο αλαζόνας. Κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από όλους τους άλλους, δεν είναι άλλο παρά αλαζονικός τύπος.

Τips: Προσοχή στον εργασιακό σου χώρο, μπορεί να σε υπονομεύσει αν νιώσει απειλή!

5. Αυτοί που είναι θύματα

Τα λεγόμενα θύματα, είναι άτομα που θα κατηγορήσουν κάποιον άλλο για λάθη δικά τους. Δεν θα διστάσουν να δείξουν με το δάχτυλο.Άτομα τοξικά για την προσωπική ζωή, όμως απολύτως τοξικά για μια επιχείρηση.

Τips: Απομάκρυνε τους! Δεν θα ήθελες να θεωρηθείς υπαίτιος από το πουθενά.

6. Αυτοί που είναι αρνητικοί

Η αρνητικότητα στο μεγαλείο της! Δεν θα σε ενθαρρύνει ποτέ και θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε ιδέα, τονίζοντας τις πιθανότητες αποτυχίας.
Tips: Δεν χρειάζεσαι τέτοιου είδους άτομα! Κόψτους τον αέρα νωρίς.

7. Αυτοί που λένε ψέματα

Ίσως το χειρότερο είδος τοξικών ατόμων. Κι αυτό γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου πουν αλήθεια και πότε ψέματα. Δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους σε κανέναν τομέα της ζωής σου.

Tips: Το πρώτο άτομα που θα έπρεπε να απομακρύνεις!Μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.

8. Αυτοί που κουτσομπολεύουν

Τέλος, έχουμε αυτούς που… γκοσιπάρουν, δηλαδή κουτσομπολεύουν το καθετί και τον καθένα. Τόσο στην καθημερινή ζωή, όσο και στον εργασιακό χώρο μπορεί να φέρουν τα πάνω-κάτω μεταξύ των ατόμων-συνεργατών, τόσο με αλήθειες όσο και με λάθος πληροφορίες.
Tips: Κουτσομπόληδες υπάρχουν παντού, αλλά όσο μπορείς περιόρισέ τους!

Αν, λοιπόν, παρατηρήσεις συμπεριφορές παρόμοιες με τις παραπάνω, ”τρέξε” μακριά και θα δεις πως χωρίς αυτά τα άτομα θα πετύχεις ευκολότερα τους στόχους σου.


ediva

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα