6 Απρ 2016

Νοβότνι: Το ΔΝΤ δεν είναι αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας

Αρνητικός στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα εμφανίζεται ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, λέγοντας ότι το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να το χειριστούν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι.

Η δήλωση του Αυστριακού Κεντρικού τραπεζίτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θέση που εξέφρασε το πρωί ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν ο οποίος είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα απαραίτητο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Presse ο κ. Νοβότνι κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση για τις συνομιλίες του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου που διέρρευσαν τα Wikileaks. Ο πρόεδρος της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αμφισβητώντας μάλιστα και την γνησιότητα της συνομιλίας.

Ωστόσο έσπευσε να αναφερθεί στις εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα δηλώνοντας ότι «το ΔΝΤ δεν είναι πλέον απαραίτητο για την σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας.» Ο κ. Νοβότνι είπε ακόμη ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορούν να το λύσουν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι και αναφερόμενος στο χρέος είπε ότι το κούρεμα δεν θα προσφέρει περισσότερα στην χώρα. «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο» είπε ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και σχολίασε ότι οι τελευταίες εξελίξεις αντίκεινται σε μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα. .

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα