6 Απρ 2016

Μέρκελ: Θέλουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Μέρκελ: Θέλουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Μέρκελ: Θέλουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Μετά από τη συνάντηση που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ, στη σκιά των αποκαλύψεων του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου, στον οποίο μάλιστα ο πρώτος φέρεται να εκφράζει την πρόθεση «εκβιασμού» της Καγκελαρίου, με αποχώρηση του ΔΝΤ, προκειμένου να αποδεχθεί η Μέρκελ τα όσα ζητά το Ταμείο, η τελευταία ήταν σαφής.

Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό στην Ευρωζώνη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι επιθυμεί μία γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Δεν είναι απαίτηση της ομοσπονδιακής (γερμανικής) κυβέρνησης να μην υπάρξει κούρεμα, αλλά κατά την άποψή μας αυτό δεν είναι νομικά δυνατό στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τους επικεφαλής άλλων διεθνών οικονομικών Οργανισμών.

«Η γερμανική θέση είναι να συμμετέχει το ΔΝΤ σε μία συμφωνία… Θέλουμε γρήγορη ολοκλήρωση των συζητήσεων», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

Από την πλευρά της, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το ΔΝΤ είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα.

«Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

«Σαφώς, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε και ιδιαίτερα εκεί που πρέπει να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, ώστε να ευημερεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.


Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα